- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ludi Srbin“ dobio najveće košarkaško čudo još od Lebrona Džejmsa

© AFP 2023 / FRANCK FIFEViktor Vembanijama
Viktor Vembanijama - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Pratite nas
Greg Popovič i San Antonio izvukli su top pika na draftu, francuskog supertalenta Viktora Vembanijamu (19). Košarkaš Bulonja će krenuti stopama Dejvida Robinsona i Tima Dankana, a pošto je prethodna dva puta tim iz Teksasa pokupio dva velikana, navijači se nadaju da će to biti i sada slučaj.
Od kada je Lebron stigao iz Akrona u NBA pre 20 godina nije bilo takve pomame oko jednog košarkaša. Francuz koji ima samo 19 godina je, prema mišljenju stručnjaka, košarkaš koji može odmah da igra na top nivou, a kako je samouvereno rekao medijima, spreman je i da se bori za šampionski prsten.
To je već malo preterano, posebno imajući u vidu mladost ekipe San Antonija. Čuveni „Ludi Srbin“, trener Greg Popovič je i dalje tu, a organizacija iz Teksasa smatra da s obzirom na mlade igrače ima veliku budućnost i da im je Vembanijama dar sa neba.
Igrač francuskog Metropolitena, najbolji strelac (21,8 poena), skakač (10,3) i bloker (3,0) francuske lige je još od jeseni postao očiti prvi izbor drafta 2023. Vembanijama se Americi sjajno predstavio na egizbicionim mečevima u Las Vegasu.
Sigurno je da San Antonio neće pogrešiti i da će ga izabrati, klub je već potvrdio da nemaju nikakvu dilemu. Mladi Francuz će naići i na sjajnu tradiciju evropskih i pogotovo francuskih igrača u San Antoniju, pre svih Tonija Parkera.
Draft lutrija je veliki poraz za najgori tim lige, Detroit. Imali su i najveću šansu da pokupe prvog pika, ali je usledila noćna mora, biraće tek peti, što je najgori scenario.
Drugi bira Šarlot, treći je Portland, videćemo hoće li se odlučiti za mladog igrača ili ga menjati za neku zvezdu koju bi uparili sa Lilardom. Hjuston je četvrti, a i oni su se nadali boljoj poziciji na draftu.
Na draftu poziv čeka nekoliko dobrih igrača: Skot Henderson, Brendon Miler, braća Amen i Osar Tompson, koji predstavljaju budućnost NBA lige.
Denver - Lejkersi, Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
SPORT
Noć kada je Srbin obarao rekorde i pisao istoriju
Denver - Lejkersi, Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
SPORT
Totalna dominacija Jokića – Lejkersi na kolenima pred moćnim Srbinom
*Pogledajte najnoviju emisiju Sputnjik sport
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala