- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković najavio saopštenje – i ponudio najkraći odgovor u karijeri

© AP Photo / Gregorio BorgiaNovak Đoković
Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Pratite nas
Najbolji srpski teniser Novak Đoković je posle ispadanja sa turnira u Rimu dobio pitanje u vezi sa „Teniskom centrom Novak“, zbog kojeg se prethodnih dana našao u centru pažnje domaćih medija, a veoma kratko je odgovorio na pitanje o samopouzdanju za Rolan Garos.
Đoković će prvog juna vratiti svoj Teniski centar Beogradu, a klub prestaje sa radom.
„Ne bih da komentarišem, izdaćemo zvanično saopštenje u vezi sa tim“, rekao je Đoković na konferenciji za medije u Rimu.
Govoreći za srpske medije, Đoković je istakao i svoj plan pred početak Rolan Garosa, koji startuje 22. maja.
„Pauziraću nekoliko dana da iscelim telo i da rešim fizičke teskobe, pa da polako krenem sa pripremama za RG. Tamo je sve drugačije – i tereni i loptice… Mesecima pričam da mi je to na umu, grend slem u Parizu mi je glavni cilj za sezonu na šljaci. Nadam se da ću doći spreman. Treniraću i spremiću se za najbitniji turnir sezone na šljaci. Znam da mogu bolje i da mogu da podignem nivo igre i fizičke spreme. Nadam se da će to biti slučaj i radiću na tome“, kazao je srpski teniser.
Na pitanje da li ima samopouzdanje za Rolan Garos, Novak je odgovorio najkraće moguće – verovatno prvi put u karijeri.
„Da“, kratko je naveo Đoković.
Medije je zanimalo i da li nam sledi najotvoreniji Rolan Garos u poslednjih nekoliko godina.
„Zavisi od toga da li će Nadal igrati. Naravno, tu su i Alkaraz i Rune, oni su sada u konkurenciji za titulu. Nova generacija je tu – Alkaraz će ponovo biti prvi igrač sveta, igra izvanredan tenis. Dobro je za naš sport da imamo nova lica i nove momke koje dolaze. To je normalno, čeka se taj trenutak kada će doći smena generacija. Ja pokušavam da se nosim sa svima njima i trudiću se. Zadovoljan sam svojom karijerom, ali i dalje mi je plan da idem napred, pa ćemo videti koliko ću uspeti da doguram.“
U Rimu nije stigao daleko, a jedan od razloga su i loši uslovi za igru pa je postavljeno pitanje i neophodnosti postavljanja krova.
„To je debata pred svaki turnir. To je velika investicija. Ne znam kakav je plan organizatora u Rimu. Teško je dobiti dozvole za građevinske radove u Rimu, teško je dobiti dozvole u ovom gradu da se nešto menja. Ovo je bila jedna od onih godina kada morate da prihvatite da će biti dosta promena u rasporedu. Ima mnogo detalja kada je u pitanju kiša, ne želim da ispadne da tražim izgovore za svoj poraz. Holger je bio bolji igrač, a ja sam imao fizičkih poteškoća u prvom setu. Uspeo sam da pronađem zadovoljavajući nivo igre. Uhvatio sam zalet, ali kiša je to prekinula… Nije to nešto što se prvi put događa. To nekada utiče na vas, a nekad ne. Rune se bolje snašao. On igra jako brzo – kompletan je. Dobro se brani i opasan je u napadu, naročito je nezaustavljiv i eksplozivan kada uhvati zalet. Ima i odličan ritern – u prvom gemu trećeg seta imao je tri fantastična riterna meni u noge. Zasad nema mnogo iskustva, ali stiče ga iz nedelje u nedelju na velikim mečevima. Ipak, grend slemovi su drugačiji”, zaključio je Đoković.
Đoković je sada na 680 bodova zaostatka u odnosu na Karlosa Alkaraza, koji se nalazi na čelu ATP liste i koji je izbio na prvo mesto nastupom u prestonici Italije. Đoković je poražen četvrti put u 2023. godini – izgubio je u Dubaiju od Medvedeva, u Monte Karlu od Muzetija i u Banjaluci od Lajovića.
Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
SPORT
Novakov šok zbog „zaboravnog“ sudije: „Šta glumiš?!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala