- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Najskuplja greška“ odbija poslušnost

© AP Photo / Jose BretonFudbaler Real Madrida Eden Azar
Fudbaler Real Madrida Eden Azar - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Pratite nas
Eden Azar, jedan od najplaćenijih fudbalera Real Madrida, odbio je da napusti klub, objavili su španski mediji. Belgijanac koji je 2019. godine stigao na „Santijago Bernabeu“ iz Čelsija za, tada rekordnih 115 miliona evra, nije pokazao ni delić talenta i predstavlja najskuplju grešku kraljevskog kluba.
Sa oreolom najboljeg fudbalera Premijer lige i čoveka koji je mogao „sve sam“ i koji je u punom trku pretrčavao rivale ko čunjeve, menjajući pravac levo-desno, prerastao je u apsolutni promašaj i nekog koga je mučno gledati na terenima širom Španije.
Poslednji, ujedno i najsvežiji primer je utakmica prošlog vikenda protiv Hetafea (1:0) gde mu je Karlo Ančeloti posle dugo vremena pružio priliku da pokaže da zaslužuje slavni beli dres.
Odmarali su Benzema, Vinisijus i ostali asovi Reala, ali Eden Azar je ponovo potpuno razočarao. Nule koje su dominirale u njegovoj statistici, pokazale su da je Belgijanac svetlosnim godinama daleko od ozbiljnog igranja fudbala.
Proveo je na terenu 62 minuta, pre nego što ga je Don Karleto izvukao iz igre, a za taj vremenski period imao je 30 dodira s loptom, 18 pasova, nula šuteva, nula driblinga, nula centaršuteva, nula dugih lopti, nula završnih pasova i pet izgubljenih lopti.
Sve to bila je jasna potvrda je rastanak neminovan jer Eden odavno nije ni bleda senka onog igrača koji je žario i palio u Londonu u dresu Čelsija, kada je sam rešavao utakmice, tresao mreže i donosio trofeje.
Upravo je 2019. godine bio u najužem izboru za dobijanje Zlatne lopte, ali je ona završila u rukama Luke Modrića, koji je prekinuo dominaciju Lea Mesija i Kristijana Ronalda.
„Da li je Zlatna lopta moj cilj? Apsolutno ne. Imam tri zlatne lopte kod kuće - moju decu“, izjavio je svojevremeno za Frans Fudbal Azar.
Kasnije je kilaža bila problem, na nju su se naslonile brojne povrede i klupu za rezervne igrače znala je da menja i tribina, ali uprkos tome Azar ne želi da napusti Madrid.
Lepo mu je. Kako i da mu ne bude, kada prima platu u iznosu od oko 27 miliona evra, što ga čini jednim od najplaćenijih fudbalera sveta za nikakav doprinos rezultatima koje beleži najveći klub na svetu.
Real će sredu uveče udariti na Mančester siti u revanš meču na stadionu Etihad, posle remija u Madridu (1:1) i jasno je da Ančeloti posle razočaravajućeg izdanja protiv Hetafea, neće ni pomisliti da ga uvrsti u startnih 11, a verovatno mu neće ni pružiti šansu uopšte.
Bivši kapiten i reprezentativac Belgije odigrao je ove sezone u Primeri samo šest utakmica i nije se upisao u strelce. Sve što je ostvario je jedna asistencija, dok je u Ligi šamiona na tri utakmice postigao gol i upisao jedno dodavanje.
* Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Lautaro Martinez - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
SPORT
Veliki uspeh Intera koji se čekao još od Stankovića i Murinja!
Kuća fudbala u Staroj Pazovi - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
SPORT
Srbija je izabrala novinara za novog selektora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala