- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jedan „mig“ za posao godine

© AP Photo / Luca BrunoRafael Leao
Rafael Leao - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
Pratite nas
Milan je završio veliki posao nakon što je dogovorio produžetak saradnje sa Rafaelom Leaom do 2028. godine, a zapaženu ulogu u priči imao je Lil. Francuzi su prethodno pristali da isplate čak 22 miliona evra Sportingu iz Lisabona, klubu iz kog je Leao pobegao 2018. godine, nakon čega je sud doneo odluku da Lil mora da plati obeštećenje „lavovima“.
Rafael Leao je Milanov projekat i čovek od kojeg u velikoj meri zavise igra i rezultat roso-nera. Najbolje se to videlo protiv Napolija u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona, kada je pretrčao ko od šale preko 60 metara i asistirao Olivijeu Žiruu za gol, koji će kasnije trasirati Milanu put među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.
Portugalac na terenu deluje impresivno i sinonim je za moderan fudbal, koji se ogleda u brzini, snagi i moći. On je taj koji vuče ekipu napred, koji ni iz čega može da stvori nešto.
Sa Milanom je prošle godine osvojio titulu u Seriji A, a sada je jedan od glavnih aduta Stefana Piolija u pohodou na čuveni „ušati pehar“, koji Milan čeka od 2007. godine, kada su sedmi put završili na krovu Evrope.
A sada su blizu, na samo dva koraka od pijedestala. Ali nije ovo priča o toliko željenom peharu Lige šampiona, već o velikom italijanskom poslu koji je obavio Milan i to u dana kada je bio zakazan prvi dvoboj s gradskim rivalom Interom u polufinalu elitnog klupskog takmičenja.
„Leao je oduvek želeo da ostane u Milanu“, glasile su reči Leaovog menadžera koje je objavio najpoznatiji fudbalski insajder Fabricio Romano.
Portugalski as imao je važeći ugovor do leta ove godine, a iza ćoška su vrebali Real Madrid i Čelsi, ali je Milan uspeo da dobije veliku bitku i izbori se za važan potpis i to do 2028. godine.
Rafael Leao će imati godišnju platu u iznosu od pet miliona evra, a za vernost crveno-crnim dobio je na ruke dva miliona evropskih novčanica. Odštetna klauzula postavljena je na 175 miliona evra.
Snažni napadač ove sezone odigrao je 44 utakmice u svim takmičenjima i upisao se u listu strelaca u 13 navrata uz identičan broj asistencija.
Leao je propustio uvodni meč polufinala Lige šamiona sa Interom, koji je Milan pred svojim navijačima izgubio rezultatom 2:0. Revanš je na programu u utorak na „Đuzepe Meaci“.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Kuća fudbala u Staroj Pazovi - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
SPORT
Srbija je izabrala novinara za novog selektora
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
SPORT
Hlađenjem ne možete da ugasite vruć temperament – ne možete mu ništa!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala