- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hlađenjem ne možete da ugasite vruć temperament – ne možete mu ništa!

© AP Photo / Mike EgertonAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
Pratite nas
Aleksandar Mitrović još jednom je pokazao Engleskoj i svetu da mu ne može niko ništa! Šta je sve preturio preko glave rekorder po broju golova za Srbiju i as Fulama u prethodne dve i po godine, a uvek je iz svega izlazio jači i bolji. Retki su ljudi s takvim karakterom i pobedničkim mentalitetom.
Osam utakmica, drakonska kazna izrečena je Aleksandru Mitroviću zbog „pomračenja“ koje je imao u Teatru snova protiv Junajteda u FA Kupu, kada je prvo pogodio mrežu, a zatim je opravdano isključen jer je odgurnuo sudiju Krisa Kavana.
I morao je robusni i pravični momak iz Smedereva koji je od Partizana, preko Brisela i Anderlehta, krčio sebi put ka Premijer ligi, gde trenutno igra sezonu života, potvrda za to je 12 golova, a nesumnjivo bi ih bilo i mnogo više da nije morao na „hlađenje“ zbog vrućeg temperamenta.
Ali, ne mogu mu ništa!
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
SPORT
Kraljevski povratak Aleksandra Mitrovića: Kazna istekla – Srbin odmah dao gol
Bio je to samo jedan u nizu od pokazatelja od čega je satkan 28-godišnji napadač i rekorder Srbije po broju pogodaka u najdražem dresu – 52.
Svi koji prate fudbal, vrlo dobro pamte kako se čitav svet srušio Mitroviću one novembarske kišne noći 2020 godine, kada je na sablasnoj praznoj Marakani promašio jedanaesterac, a Orlovi su ostali bez šanse da odlete na toliko željeno Evropsko prventvo.
Agonija u tom trenutku duga 20 godina, automatski je produžena za još četiri. Usledile su neprospavane noći, što je Mitrogol priznao u razgovoru za Sputnjik, da bi se vrlo brzo vratio jači nego ikad.
Odlazak Ljubiše Tumbakovića i dolazak Dragana Stojkovića Piksija na kormilo Srbije, imao je za posledicu to da je Piksi u ekspresno kratkom roku "sredio glavu" Mitroviću.
Usledila je renesansa i strašan „comeback“ napadača Fulama, koji je onim epskim golom u 90. minutu izazvao muk i suze u Lisabonu, za direktan plasman na Mundijal, dok je Portugalija završila u baražu.
To je fudbal. To je ona kosmička pravda koja je zadovoljena, jer su Bogovi fudbala prepoznali i znali da nagrade sav trud i proliveni znoj, kao i svu surovost i patnju koju je na svojoj koži osetio Mitrović.
Od beogradskog potopa do lisabonske ekstaze!
Scenario o kojem bi mogao komotno da se snimi fantastičan film zbog same režije i niza događaja. Setimo se samo da je Mitrogol šansu vrebao s klupe zbog stomačnih problema. Ušao je na poluvremenu, a na kraju je on bio taj koji je Ronalda, Silvu i ostale superstarove bacio na teme usred njihovog dvorišta u paklu „Da Luža“.
Tada je Mitrović pokazao od čega je. Srpski inat i šampionski karakter. Nije dugo bilo potrebno da se lider Fulama nađe na još jednom ispitu. Profesionalnom i životnom.
Završio je na stubu srama u Velikoj Britaniji, dobio je drakonsku kaznu od osam utakmica suspenzije zbog toga što je sudiju Kebana odgurnuo posle njegove odluke da isključi Vilijana i dodeli penal Junajtedu, jer je Brazilac igrao rukom na svojoj gol liniji „glumeći“ golmana.
Izjednačenja je jedna od najveća kazna u istoriji engleskog fudbala. Blago odgurivanje arbitra Krisa kavana, našlo se u ravni sa rasističkim ispadom Luisa Suareza uperenog ka Patrisu Evri, ali „preživeo“ je i to Mitrović.
Prethodno se javno pokajao, izvinio za nepromišljen gest u svoj toj bujici emocija na kultnom Old Trafordu, ali nije vredelo.
Nije pomoglo.
Poslužio je Mitrović kao pokazna vežba svima onima koji bi se možda nekad usudili da krenu na „ljude u crnom“.
I – pošteno je odslužio kaznu. Osam dugih mečeva i gotovo dva meseca otkako je pocrveneo na Old Trafordu, kada su ukupno pokazana tri crvena kartona.
Na povratak se čekalo sve do meča Fulama protiv Sautemptona na Sent Meris stadionu. Sedam veličanstvenih minuta bilo je potrebno Mitroviću. Na teren je kročio u 65. minutu umesto strelca vodećeg kola Karlosa Vinisijusa, da bi već u 72. minutu, u svom prepoznatljivom stilu, glavom u padu, smestio loptu u mrežu.
Tako se to radi, i tako to radi veliki Aleksandar Mitrović.
Videlo se i osetilo olakšanje na Mitrovićevom licu, kao i to da je bio gladan golova i da su mu nedostajali lopta, teren i velika pozornica. Za koju je rođen.
Jer, to je pravljeno za heroje, one prave kojima niko ne može ništa, a Mitrović to apsolutno jeste.
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
SPORT
Šou Joveljića u Los Anđelesu – samo minut je bio dovoljan /video/
Futbol. Kubok PARI Premьer. Matč Soči - Zenit  - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
SPORT
Rus pravi prostor za stranca više na Marakani
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala