​„To je bio najgori momenat u mojoj karijeri, tri noći nisam spavao“

© Tanjug / Tanja ValičAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Pratite nas
Aleksandar Mitrović koji je toliko puta bio heroj Srbije, bio je tragičar u finalu baraža sa Škotskom na Marakani za odlazak na Evropsko, promašivši penal. Očekivano, patrioti kakav je as Fulama i državnog tima, izuetno teško je palo sve što se dogodilo i povukao se u tešku ilegalu. Nigde ga nije bilo četiri meseca.

Ipak, kako se bliži početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru sa novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, gde Srbija 24. marta dočekuje Republiku Irsku, tako je bilo logično da se polako, jedan po jedan, reprezentativac Srbije oglašava.

I oglasio se Aleksandar Mitrović, potvrdivši ono što su svi znali - slomio ga je promašen penal. 

​„Mislim da pune tri noći nisam spavao posle utakmica sa Škotskom. Ubeđen sam da je to najgori momenat u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nemam nikakvu dilemu... Prihvatio sam odgovornost kada je selektor izdiktirao imena izvođača, verovao sam da mogu da dam gol, ali serija je prekinuta odmah posle mog šuta. Toliko smo želeli odlazak na Evropsko prvenstvo, a moj promašaj je sve to pokvario. Ponavljam, tri noći nisam spavao, pokušao sam malo sna da ulovim i preko dana, ali nisam mogao“, rekao je Mitrović u razgovoru za Novosti. 

Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Glasajte za srpskog kapitena: Dušan Tadić u izboru za igrača nedelje u Ligi Evrope

Prvi napadač reprezentacije Srbije koji je na 56 utakmica postigao čak 35 golova, setio se i utakmice sa Hrvatskom na Marakani. A ubrzo je objasnio i zbog čega baš toga da se seti...

„Dugo sam patio zbog promašenog penala, a setio sam se i svog debitantskog gola protiv Hrvatske na tom istom stadionu, na tom istom golu. Ali, uveren sam da će u mom slučaju sve da dođe na svoje mesto. Sport i fudbal su takvi, puni pobeda i poraza, uspona i padova“, poručio je iskusni napadač, koji ima lošu sezonu u Fulamu, pa je vrlo verovatno da će se dve strane razići, bez obzira na to što Mitrović ima još tri godine ugovora s „kolibarima“.

► Iz Srbije se prisetio tragedije u svojoj zemlji: Taj dan neću zaboraviti nikada /video/

► Momak kojeg je Srbija „ugušila“ ispisao istoriju brže nego iko ikada

► Piksi: Nikoga se nisam odrekao

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala