- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: Želim da krstim decu na Kosmetu

© Foto: Skrinšot/TviterNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser Srbije i sveta, poručio je da mu je želja da krsti svoju decu Stefana i Taru na Kosmetu, dodajući da je svestan da se u južnoj srpskoj pokrajini oseća tenzija.
Novak Đoković dao je opširan intervju za italijanske medije i jedna od tema odnosila se na njegovu decu koju želi da krsti, ali ne žuri sa tim činom.
„Želim da odem na Kosovo sa svojom ženom Jelenom i da tamo krstim decu. Znam da je tema jako osetljiva jer tamo i dalje postoji konflikt, bez oružja trenutno. Ali, prisutna je tenzija. Ne želim da se bavim politikom, ali za svakog Srbina Kosovo je srce, centar naše kulture, našeg identiteta, tradicije i religije", poručio je Đoković.
Upravo je majka Novaka Đokovića - Dijana, objasnila u emisiji Marine Rajević „Dok anđeli spavaju“, koja se emituje na Sputnjiku, zbog čega Stefan i Tara još nisu kršteni.
„Jako sam ponosna na njega. Svi bi podredili uspeh iznad duhovnog mira. Kod Novaka je jako velika zahvalnost koju ima. Zahvalan je na svemu što je ostvario, sve je vanzemaljski. On se drži svojih principa i verovanja, to čini čoveka, to čini njega. Novak nosi osveštan krst koji je dobio na Hilandaru, koji mu daje snagu. Proveo je tamo tri dana, to je za njega važno iskustvo. On je zaista duhovno biće, krstio se kada je imao pet godina i taj čini shvatio je ozbiljno. Ima nešto u sebi. Stalno ga pitam kada će krstiti svoju decu, a on mi je odgovorio: 'Kada budu mogli da shvate čin krštenja. On želi da Tara i Stefan budu svesni da su kršteni“, rekla je Dijana Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
SPORT
Prljav potez Britanca: Napad s leđa i Novakov pogled ispod obrve /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala