- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak opisao Italijanima neobičan susret iz detinjstva: „Osetio sam veliki strah“

© Foto : Sputnjiku ustupila ETNO Mreža Novak Đoković, promoter rada Etno mreže, Ekspo 2020. Dubaji
 Novak Đoković, promoter rada Etno mreže, Ekspo 2020. Dubaji - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Đoković već od 11 časova protiv Britanca Kamerona Norija započinje borbu za četvrtfinale mastersa u Rimu. Slobodan dan u ponedeljak, srpski as je iskoristio da se odmori, ali i da govori u intervjuu za čuveni italijanski dnevnik „Korijere dela Sera“.
Branilac titule u Rimu govorio je slobodno i bez usetezanja i priznao ono što bi retko koji igrač rekao - da na top nivou tenisa nema prijateljstva.
Novak je podvukao da su Rodžer Federer i Rafael Nadal zaslužni za njegov uspeh, ali da nikada nisu bili prijatelji iako gaje veliko uzajamno poštovanje.

„Nikada nismo bili prijatelji, to među rivalima nije moguće, ali nikada nismo bili ni neprijatelji. Oduvek sam poštovao Federera, jedan je od najvećih svih vremena, imao je neverovatan uticaj, ali nikada nismo bili bliski“, rekao je Đoković.

Srbin je dodao i da je njegov odnos sa Nadalom sličan.
„Rafa je samo godinu stariji od mene, obojica smo blizanci u horoskopu, i u početku smo čak dvaput izašli na večeru. Ali čak i s njim je prijateljstvo nemoguće. Oduvek sam ga poštovao i mnogo mu se divio. Zahvaljujući Federeru i njemu postao sam to što jesam. To će nas zauvek ujedinjavati, i zato osećam zahvalnost prema njima. Nadal je deo mog života, u poslednjih 15 godina više sam viđao njega nego svoju majku“, objasnio je Đoković.
Italijanski novinari su ga ponovo pitali i o famoznoj vakcinaciji.
„Zalažem se za pravo na izbor svakoga. Branim slobodu izbora. Jednom sam to objasnio detaljno Englezima (Bi-Bi-Si), ali su oni izbacili veliki deo rečenica iz intervjua, one koje im nisu odgovarale. Zato više nikada neću pričati na ovu temu. Bio sam razočaran medijima i mnogim kolegama“, istakao je Novak.
Govoreći o detinjstvu, svetski broj jedan je ispričao epizodu koja mu se urezala u sećanju.
„Jednoga dana ostao sam sam u šumi. Mislim da sam imao deset godina i sreo se sa vukom. Osetio sam veliki strah. Gledali smo jedan u drugog desetak sekundi, najdužih deset sekundi u mom životu. On je otišao, a ja sam se čudno osećao. Vuk simbolizuje moj karakter. Vrlo sam vezan za porodicu i pokušavam da budem dostupan svima, ali ponekad moram da budem sam. Često sam u životu bivao usamljen, a ostao sam povezan sa vukom jer je on sveta životinja kod Srba“, zaključio je Novak Đoković.
Nebojša Đurić, srpski paraolimpijac u bacanju kugle i diska - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
SPORT
Pokorio je svet i za Sputnjik poručio: „Novak mi je inspiracija!“
*Pogledajte najnoviju emisiju Sputnjik sport
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala