- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak progovorio o prljavom potezu Britanca: „Uneo je vatru – odgovorio sam“

© Foto: Skrinšot/TviterNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu, ali je meč protiv Kamerona Norija ostao u senci ružnog poteza Britanca kada je srpskog asa pogodio lopticom u nogu. Novak je pogledao snimak posle meča i istakao da njegov protivnik nije pokazao fer - plej.
Pažljivo je Novak Đoković analizirao situaciju kada ga je Kameron Nori pogodio prilikom smeča, verovatno nadajući se da je Britanac možda slučajno napravio prljav potez, ali bilo je jasno kao dan da to nije slučaj.
„Gledao sam ponovljen snimak kad me je pogodio. Periferno me je video, za mene je poen bio završen... Koristio je sve što sme, da uzme medicinski tajm aut, ali to nije fer-plej, tako se ne odnosi na terenu. Znam ga dosta dugo, on je dobar momak. Ne razumem ovo ponašanje, ali tako je - kako je. On je uneo vatru, ja sam samo odgovorio. Šta se desi na terenu, ostaje na terenu“ rekao je Đoković na konferenciji posle meča.
Ružna scena dogodila se u četvrtom gemu drugog seta, Novak nije dobro ušao u poen, shvatio je da Nori ima lopticu i ceo teren otvoren za smeč kada se samo okrenuo leđima, a onda je Britanac loptu poslao direktno u srpskog asa bez obzira na to što je mogao da izabere bilo koji drugi ugao.
Publika je počela glasno da negoduje i zviždi, a Novak mu je uputio toliko hladan pogled od koga bi se svako zaledio. Britancu nije bilo dovoljno, pa je posle Novakovog brejka u devetom gemu tražio medicinski tajm-aut iako tokom celog meča nije bilo ni traga tome da ima neku nelagodu.
Novak je na kraju Britancu ipak kao pravi šampion pružio ruku, a u četvrtfinalu igra protiv Holgera Runea.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
SPORT
Novakov dežurni kritičar likuje zbog napada s leđa: „Očekivano“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
SPORT
Vladar Rima podiže formu – Nole poslao kući britanskog provokatora
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
SPORT
Prljav potez Britanca: Napad s leđa i Novakov pogled ispod obrve /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala