- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Erdogan: Ako pobedim na izborima neću promeniti odnos prema Rusiji

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Uđi u bazu fotografijaRedžep tajop Erdogan
Redžep tajop Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
Pratite nas
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će, ako pobedi na izborima, nastaviti istu politiku prema Rusiji i drugim zemljama.
„Privlačiti ka sebi jednu stranu a drugu izazivati kao što rade u Republikanskoj stranci – to nisu naši principi. Do današnjeg dana smo se rukovodili politikom ‘zagrljaja’ sa svim zemljama – Rusijom, SAD, Kinom, sa svim zapadnim zemljama održavali smo stalne veze. Kao predsednik Turske ne mogu sebi da dozvolim da budem ljut i uvređen. Ja sam imao susrete sa svima držeći se najbolje što mogu i nastaviću tako da radim jer od toga zemlja ima koristi. Kada jednu zemlju odbacujete na gubitku ste“, rekao je Erdogan u intervjuu za Si-En-En Tursk i Kanal D.
U Turskoj je u nedelju održan prvi krug predsedničkih izbora na kojima je Erdogan osvojio 49,51 odsto glasova, a njegov suparnik, lider opozicije Kemal Kiličdaroglu – 44, 88 odsto.
Uoči izbora Kiličdaroglu je objavio post na Tviteru u kojem je pozvao Rusiju da se ne meša u izbore.
Erdogan izjavio je da njegovog glavnog rivala Kemala Kiličdaroglua treba da bude sramota nakon tvrdnji o mešanju Rusije u predstojeće izbore u republici.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je tim povodom rekao da Moskva kategorički odbacuje tvrdnje o mešanju i da je razočarana izjavama turske opozicije.
Drugi krug izbora je 28. maja.
Predizborni miting Redžepa Tajipa Erdogana u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
SVET
Turski ministar: Lažne i nepravedne tvrdnje opozicije da se Rusija meša u izbore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala