- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Turski ministar: Lažne i nepravedne tvrdnje opozicije da se Rusija meša u izbore

© AP Photo / Khalil HamraPredizborni miting Redžepa Tajipa Erdogana u Istanbulu
Predizborni miting Redžepa Tajipa Erdogana u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu rekao je da su lažne i nepravedne tvrdnje opozicije da se Rusija meša u predsedničke izbore u toj zemlji.
„Kao nikada pre Turskoj je potreba stabilnost. Izbori su uvek bili transparentni. Za zemlju i njen imidž je korisno da se izbori odvijaju na demokratski i transparentan način. Reči predsedničkog kandidata Kemala Kiličdaroglua o tome da se Rusija meša u izbore su nepravedne prema toj zemlji. Tvrdnje o nekakvom mešanju su lažne“, rekao je Čavušoglu za Si-En-En Turk.
Juče je i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao da njegovog glavnog rivala Kemala Kiličdaroglua treba da bude sramota nakon tvrdnji o mešanju Rusije u predstojeće izbore u republici.
„Sada se gospodin Kemal uhvatio za Rusiju. Kaže da ona navodno diriguje izborima u Turskoj. Kako te nije sramota? Stidi se. Šta ćeš odgovoriti ako mi kažemo da se u izbore u Turskoj mešaju SAD, Francuska, Nemačka, Velika Britanija?“, rekao je Erdogan na mitingu u Istanbulu, prenela je televizija TRT.
Pre dva dana Kiličdaroglu je objavio na Tviteru saopštenje na ruskom jeziku u kojem je pozvao Moskvu da se ne meša u predstojeće predsedničke i parlamentarne izbore u Turskoj koji će biti održani 14. maja. On je tvrdio da Rusija stoji iza nekih „montaža, zavera i snimaka“ koji su ranije otkriveni u Turskoj, ali nije precizirao o čemu se konkretno radi.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov oštro je odbacio glasine o mogućnosti mešanja Moskve u turske izbore, ističući da takve informacije šire lažovi.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
RUSIJA
Kremlj: Ne mešamo se u izbore u Turskoj, veoma držimo do odnosa sa tom zemljom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala