- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nije ovo zaslužio“ – zašto je smenjen Slaviša Jokanović?

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaSlaviša Jokanović
Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
Pratite nas
Slaviša Jokanović više nije trener Dinama iz Moskve, a posle odlaska sa te pozicije sada se raspredaju priče i teorije zbog čega je to tako. Generalni utisak je da je došlo do prezasićenosti igrača i trenera, ali i da Jokanović nije zaslužio da bude smenjen pre kraja sezone.
Bivši kapiten Zenita Vladislav Radimov je u intervjuu za Sport ekspres govorio o problemima Dinama i prokomentarisao smenu Slaviše Jokanovića.
„Oseća se da su trener i ekipa umorni jedni od drugih. Međutim, odgovorni za selekciju u Dinamu su učinili da Jokanović nije ni završio sezonu. Doveli su Fernandesa, Maričala, Majstrovića za solidne pare, ali niko od njih nije pomogao, izgledaju jako slabo. Sa takvom linijom odbrane teško je na nešto računati“, rekao je Radimov.
Zanimljiv stav izneo je Oleksandar Mostovoj. On najveći problem vidi u igračima.
„Malo je nejasno zašto je bilo nemoguće sačekati kraj sezone, pa onda doneti odluku o treneru. Sada je za sve kriv Jokanović , iako nije doneo sve odluke i nije izašao na teren. Za neuspeh Dinama su, uglavnom, krivi igrači, a ne trener. Da je omladina tamo bila skromnija, da se nije uzdigla posle dve-tri uspešne utakmice, ne bi bilo toliko problema. Mislim da Jokanović nije zaslužio da se ovako tretira. Pa, da vidimo ko će zauzeti njegovo mesto i kako će promeniti situaciju“, rekao je bivši vezista ruske reprezentacije.
Iznenađenje smenom Jokanovića nije krio ni srpski fudbaler Miroslav Bogosavac koji nastupa za Ahmat.
„Poznajem Jokanovića. Svima je jasno da je dobar, najbolji srpski trener. Ne razumem zašto nije uspeo u Moskvi. Znamo da je Dinamo dobara ekipa, ali smo je pritisli od početka, dali prvi gol, posle čega nam je bilo dosta lakše. Za nas je ovo veliki trijumf“, rekao je Miroslav Bogosavac.
Jokanović se posle meča sa Ahmatom iz Groznog (njegov tim poražen sa 0:3) nije pojavio pred novinarima na redovnoj konferenciji za medije, a iz Dinama je saopšteno novinarima da je drugi trener preuzeo brigu o treninzima i pripremi igrača za sledeću utakmicu.
Prema pisanju „Sport Ekspresa“, plavo-beli su se već dogovorili sa Markom Nikolićem (43), koji bi trebalo da preuzme funkciju trenera prvog tima od leta.
Poznati navijač Dinama Lev Leščenko, u komentaru za Sport ekspres, reagovao je na moguće imenovanje Marka Nikolića na mesto selektora plavo-belih.
„Mislim da je Nikolić najbolji kandidat. Sa Lokomotivom je pokazao pristojan rezultat. Čini mi se da je Lokomotiva zažalila kada ga je uklonila. On je iskusan trener koji je radio sa timovima visokog nivoa. Ali rešenje ovog pitanja je prerogativ rukovodstva “, rekao je Leščenko.
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
SPORT
Jedan Srbin odlazi, a drugi se vraća u Moskvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala