- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Brojke ne lažu – Džordan gleda u leđa Jokiću

© AP Photo / Matt YorkNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
Pratite nas
Nestvarne partije i brojke koje beleži Nikola Jokić u plej-ofu NBA lige, gde je doveo Denver do finala Zapadne konferencije protiv Los Anđeles Lejkersa, dovele su Srbina na čelo impresivne liste. Naime, Somborac je po broju prosečno postignutih poena u plej-ofu ispred legendarnog Majkla Džordana i kralja Lebrona Džejmsa.
Da, dobro ste pročitali. Nije vam se učinilo. Ugledni američki novinar Harison Vin koji prati Denver, objavio je da je Jokić prosečno na 29,04 poena u plej-of mečevima, dok mu u leđa gleda, ni manje ni više, nego legendarni as Čikago Bulsa Majkl Džordan, čije su brojke 28,60.
Na trećem mestu nalazi se Džordž Mikan s prosečnim brojem poena - 28,51, dok su na čevrtom i petom mestu Nikolini naredni rivali u plej-ofu i zvezde Lejkersa Lebron Džejms i Entoni Dejvis.
Kralj Džejms prosečno beleži 27,97, dok je „obrva“, kako zovu snažnog centra Lejkersa na 26,73 postignuta poena u proseku.
Zatim slede Šakil O'Nil, Hakim Oledžuon, Janis Adetokumbo, Kavaj Lenard i Tim Dankan.
I tu se dolazi do suštine i bolne istine. Kako i zašto je moguće da je NBA liga isforsirala Džoela Embida da bude MVP regularnog dela, kada somborski košarkaški profesor igra u životnoj formi, što potvrđuju rezultati Denvera.
Jasno je i Americi da je žestoko pogrešila i da se ogrešila o skromnog Nikolu koji isključivo priča na terenu, dok ga ništa ostalo ne zanima osim toga da provodi vreme s porodicom i da uživa u trkama konja. Uostalom o tome je i pričao posle eliminacije Finiks Sansa koji su na kraju bili primorani da uruče otkaz treneru Montiju Vilijamsu.
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
SPORT
Embid je svojom sramotom uzdigao Jokića – raspao se kada je bio najpotrebniji pa okrivio ekipu
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
SPORT
MVP se obrukao kao nikada pre – Boston u finalu Istoka: Tejtum odigrao istorijski meč
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala