- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

MVP se obrukao kao nikada pre – Boston u finalu Istoka: Tejtum odigrao istorijski meč

© AP Photo / Charles KrupaDžoel Embid
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Bostona plasirali su se u finale Istočne konferencije posle pobede u sedmom meču protiv Filadelfije i to rezulatom 112:88. Dok je Džejson Tejtum otvorio novu istorijsku stranicu ubacivši 51 poen, na drugoj strani obrukao se Džoel Embid, najbolji košarkaš NBA lige.
S obzirom na to da su i Boston i Filadelfija dobili po tri meča u plej-of seriji očekivalo se da sedmi odlučujući meč bude pun napetosti i drame, ali ništa od toga!
Neizvesno je bilo samo tokom prvog poluvremena, mada je tada već postalo jasno da Filadelfija ima veliki problem sa Džejsonom Tejtumom koji je odigrao utakmicu karijere. Od početka treće deonice Boston je ubacio u „petu brzinu“ i napravio je strašnu seriju od 33-5.
U samo toj trećoj četvrtini Tejtum je dao 17 poena, a koliko je bio dominantan najbolje se ogleda u poređenju sa aktuelnim najboljim košarkašem NBA lige Džoelom Embidom.
Za jedno poluvreme Embid je ubacio 13 poena, a onda u trećoj deonici kada je ekipi bio najpotrebniji nije upisao nijedan koš. Do kraja utakmice imao je 15 poena, osam skova i jednu asistenciju.
Maestralni Tejtum ubacio je 51 poen, 13 skokova i pet asistencija i tako postao prvi igrač u istoriji lige koji je postigao tako veliki broj poena u majstorici.
Kamerunac je samo bledo gledao i nikako nije pronalazi rešenje iako se od igrača koji nosi „MVP“ znanje očekuje da bude lider, pa makar i u tesnom porazu svog tima. Umesto toga Embid se mučio, a posebno gorak ukus ostaviće mu rampa koju je dobio od Ala Hordorda u trećoj četvrtini.
NBA je u polufinalu ostala bez najboljeg igrača lige, a to bi mogla da bude i lekcija za budućnost jer sve više vlada mišljenje da je greška što i ove godine to zvanje nije otišlo u ruke Nikole Jokića koji je sa Denverom izborio finale Zapada.
Boston će u finalu Istoka igrati protiv Majamija koji je prethodno eliminisao Njujork.
*Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Aleksandar Džikić - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
SPORT
Džikića sedam poena delilo od drugog trofeja u Evropi
Zvezda - Budućnost, košarka, ABA liga - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
SPORT
Zvezda ponizila Budućnost sa 38 poena razlike
Američki košarkaš Dža Morent  - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
SPORT
Desi se da „centrala“ pogreši jednom, ali... /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala