- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vojvodina se oglasila zbog vaspitne mere selektora: „Za budućnost srpskog fudbala“

© Foto: Skrinšot/You Tube/Radio 021Navijači, Vojvodina
Navijači, Vojvodina - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
Pratite nas
Fudbalski klub Vojvodina oglasio se saopštenjem nakon što je u javnosti obelodanjen razlog zbog kojeg je Lazar Jovanović, sin legendarnog Milana Laneta Jovanovića, otpao sa spiska putnika na Evropsko prvenstvo za kadete.
„Lale“ su u potpunosti podržale odluku selektora Aleksandra Lukovića koji je zbog psovke precrtao talentovanog igrača Vojvodine jer je prilikom izmene uputio ružne reči na račun svojih trenera.
To se nije dopalo selektoru kadeta Srbije Aleksandru Lukoviću i odlučio je da ekspresno reaguje i da sankcioniše takvo ponašanje, kao nauk za budućnost.
Koliki god da je neko talenat i koliko god naporno da radi i bori se za najdraži dres, granica pristojnosti ne sme da se pređe. Pogotovo ne u tom tinejdžerskom dobu u kom se nalazi Lazar Jovanović. Momak koji predstavlja zalog za budućnost srpskog fudbala, koji ispašta zbog psovki i propustiće Evropsko prvenstvo na kom Srbija prvu utakmicu igra 18. maja protiv Slovenije.
Iako je selektor Luković javno istakao da ne želi od svega da se pravi bilo kakav slučaj, Vojvodina je rešila da mu pruži podršku i oglasila se saopštenjem.
„Povodom odluke selektora kadetske reprezentacije Srbije, Aleksandra Lukovića da zbog neprimerenog ponašanja i gesta koji ne priliči jednom sportisti, a posebno ne nekome ko je član FK Vojvodina, sa spiska igrača za učešće na kadetskom Evropskom prvenstvu izostavi kapitena našeg kadetskog tima Lazara Jovanovića, FK Vojvodina obaveštava sportsku javnost da u potpunosti razume i prihvata odluku selektora. Poštovanje trenera kao jedinog autoriteta koji odlučuje o tome, ko kada i koli ko će igrati u timu koji vodi prestavlja neizostavan i jedan od najvažnijih delova kodeksa ponašanja u FK Vojvodina, kojeg posebno moraju biti svesni i pridržavati ga se dečaci koji treniraju u omladinskoj školi 'Ilija Pantelić'. Samim tim, svoje greške je svestan i sam Lazar Jovanović, koji se zbog iste izvinio stručnom štabu i svojim saigračima“, navodi se u saopštenju kluba iz Novog Sada.
Sa Karađorđa su u svom saopštenju dodali još i sledeće:
„Istovremeno, FK Vojvodina podseća sportsku javnost na činjenicu da Lazar Jovanović ima samo 16 godina, a da je talentom, uočljivim na gotovo svakoj utakmici u takmičenju sa svojim vršnjacima pokazao da bez ikakve sumnje predstavlja budućnost srpskog fudbala i neko ko, uz pravilan razvoj, ima potencijal da ostavi zapažen trag čak i u evropskom fudbalu. Iz tog razloga, FK Vojvodina moli i apeluje na sportsku javnost da ne tabloidizuje i ne predimenzionira ovaj slučaj, kako zbog mira i daljeg razvoja našeg mladog fudbalera, tako i atmosfere u kojoj će se kadetski nacionalnim tim Srbije pripremati i započeti učešće na Evropskom prvenstvu. Našoj kadetskoj reprezentaciji želimo mnogo sreće na Evropskom prvenstvu i uvereni smo da će ostvariti zapažen rezultat, baš kao što smo uvereni da će značajan doprinos naših mladih selekcija na nekim narednim takmičenjima dati i naš Lazar Jovanović“, zaključuje se u saopštenju FK Vojvodina.
Podsetimo, Srbija će u grupi na EP igrati sa Slovenijom, Italijom i Španijom.
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
SPORT
Stvarno je „gospodin posebni“: Murinjo na ćirilici čestitao Đokoviću
OFK Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
SPORT
„Romantika“ u Zemunu – „otvorene kapije“, sudija iz Lige šampiona i krupan ulog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala