- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milatović: Dolazak svih predsednika država regiona na inauguraciju bio bi dobra poruka

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆJakov Milatović
Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
Pratite nas
Dolazak svih predsednika država regiona na inauguraciju u Podgorici 20. maja bio bi dobra poruka Evropskoj uniji i široj međunarodnoj zajednici, ocenio je novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović.
Milatović je rekao da su dobili potvrdu da će njegovoj inauguraciji prisustvovati brojni visoki zvaničnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske i Nemačke.
„To je dobar signal poverenja i međusobnog uvažavanja između Crne Gore i tih zemalja i to me zaista raduje“, kazao je Milatović.
On je naveo da su na inauguraciju pozvani svi predsednici zemalja regiona.
„U duhu politike dobrosusedskih odnosa, koju Crna Gora želi da ima sa svim svojim susedima, mislim da bi i njihov dolazak upravo bio dobra poruka i EU i široj međunarodnoj zajednici jedne saradnje unutar regiona“, kazao je Milatović.
On je dodao da inauguraciojom želi da pokaže dodatno unapređenje demokratske prakse u Crnoj Gori.
„Znate da sam čin zvaničnog polaganja zakletve predsednika treba da bude ispred poslanika u parlamentu. Upravo će tako ovoga puta i da bude. Smatram da time šaljemo dobru demokratsku poruku. Upravo to je bio jedini razlog zbog čega se i sam čin inauguracije odvija u Skupštini Crne Gore“, rekao je Milatović.
On je najavio da će njegov odnos prema Cetinju najbolje biti izrečen u njegovom budućem vrlo aktivnom učestvovanju u okviru Senata prestonice.
Milatović je kazao da je bitno da, nakon vanrednih parlamentarnih izbora, Crna Gora dobije stabilnost koja će biti reflektovana kroz politički stabilnu vladu i njen dobar odnos sa parlamentom.
„Mislim da je vrlo važno za društvo da uđe u politički stabilnije vode. To je ono što želim kao predsednik“, zaključio je Milatović, prenose Vijesti.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
SRBIJA
Mediji: Vučić prvi put zvanično pozvan u Crnu Goru
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
REGION
Kakvu poruku šalje Milatovićeva odluka o inaguraciji u Podgorici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala