- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraljevski povratak Aleksandra Mitrovića: Kazna istekla – Srbin odmah dao gol

© AP Photo / Mike EgertonAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
Pratite nas
U prvom meču posle isteka suspenzije posle samo sedam minuta provedenih na terenu Aleksandar Mitrović postigao je gol za Fulam protiv Sautemptona, a njegov tim na kraju je slavio rezultatom 2:0 i time protivnika izbacio iz Premijer lige.
Aleksandar Mitrović je ušao u igru u 65. minutu, a već u 72. postigao je svoj 12 gol ove sezone u Premijer ligi za prednost Fulama od 2:0.
Marko Silva nije želeo da srpskog reprezentativca ubaci u igru od prvog minuta jer je Mitrovića pogodila cela situacija oko kazne pa je želeo da taj povratak bude postepen, ali srpski majstor dokazao je da mu ni suspenzija od osam utakmica ne može ništa.
Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije odlično je ispratio loptu posle centaršuta i potom je zahvatio glavom, a lopta je prošla u gol pored desne stative.
Mitrović je kažnjen na utakmici protiv Mančester junajteda kada je odgurnuo sudiju zbog sporne odluke oko crvenih kartona za njegov tim. Poslednji meč za Fulam srpski as odigrao je 19. marta.
Od Mitrovićeve suspenzije Fulam je ostvario tri pobede i osam poraza, a kada je u 65. minutu zakoračio na teren dočekale su ga glasne ovacije. Srpski fudbaler najbolji je strelac svog tima i jasno je da je miljenik navijača zbog čega je i njemu i njima bilo teško u proteklih mesec i po dana.
Fudbaleri Fulama su protiv Sautemptona delovali bolje od starta meča, ali nije bilo konkretnijih šansi sve do 41. minuta kada je Vilijan uputio odličan šut, međutim bio je blokiran.
Početak drugog poluvremena obeležio je agresivniji Sauptempton koji je preko Karlosa Alkarasa upisao gol, ali zbog ofsajda sudija nije priznao taj pogodak. Stigla je kazna samo minut kasnije kada je Harison Red asistirao Karlosu Vinisijusu, a on pogodio za 1:0.
Posle Mitrovićevog ulaska i zatim gola jasno je bilo da će Fulam ostvariti pobedu, a da Sautempton zvanično ispada iz Premijer lige.
*Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
SPORT
„Mi smo uz tebe“ – Sergej na podršku Rima odgovorio važnim golom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala