- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Rosteh“ otkrio prednosti ruskog BMP-3 nad američkim BMP „bredli“

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaBorbeno vozilo BMP-3 sa modulom "Epoha"
Borbeno vozilo BMP-3 sa modulom Epoha - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
Pratite nas
Rusko borbeno vozilo pešadije BMP-3 može da uništi američki BMP „bredli“ i nemački „marder“ sa nekoliko kilometara udaljenosti zahvaljujući navođenom naoružanju, saopštila je za Sputnjik PR služba „Kurganmašinzavoda“ (deo holdinga „Visokoprecizni sistemi“ državne korporacije „Rosteh“).
„BMP 'bredli’ i 'marder' predstavljaju teške protivnike zbog visokog stepena odbrambenosti. Ipak, to što BMP-3 raspolaže navođenim raketnim naoružanjem omogućava mu da pouzdano uništi vozila strane proizvodnje sa udaljenosti od nekoliko kilometara“, navodi se u saopštenju PR službe.
U „Kurganmašinzavodu“ istakli su da ova američka i nemačka oklopna vozila, za razliku od BMP-3 nisu u stanju da savladaju vodene barijere, što znatno otežava njihovu primenu u uslovima evropske pozornice ratnih dejstava, koja obiluje rekama i izvorima. Dodaje se da „bredli“ i „marder“ odlikuje i velika težina, koja prelazi 30 tona i, shodno tome, slaba pokretljivost.
BMP-3 može kvalitetno da se kreće u svim vremenskim uslovima i predstavlja amfibijsko vozilo. Topovi i mitraljezi se na vozilu mogu koristiti nekoliko dana i nije potrebno da se podmazuju ili čiste. Ova vozila su od 2021. godine postala deo Oružanih snaga Rusije sa kompletom za zaštitu od kumulativnih projektila, a što nije uticalo na njihovu brzinu i prohodnost.
Ranije je televizija „Zvezda“ objavila da su u Rusiji proizveli verziju borbenog oklopnog vozila BMP-3 kojim može da se upravlja tabletom.
Sjedinjene Američke Države objavile su početkom godine da će predati Ukrajini 60 borbenih vozila pešadije „bredli“. Nekadašnji ministar odbrane Nemačke Kristina Lambreht odobrila je da se Kijevu isporuči 40 BMP „marder“.
Pripadnici narodne milicije DNR na borbenom vozilu pešadije - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
RUSIJA
Rusija višestruko povećava proizvodnju borbenih vozila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala