- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija višestruko povećava proizvodnju borbenih vozila

© Sputnik / Ivan Rodionov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici narodne milicije DNR na borbenom vozilu pešadije
Pripadnici narodne milicije DNR na borbenom vozilu pešadije - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
Pratite nas
Kurganmašzavod (deo holdinga Rosteh) višestruko je povećao proizvodnju borbenih vozila BMP-3, a takođe je značajno povećao kapacitete za remont, saopštila je pres služba Rosteha.
Kurganmašzavod je isporučio novu seriju BMP-3. Kompanija je u prvom kvartalu ove godine isporučila istu količinu borbenih vozila, što je isti broj kao tokom cele 2019. godine. Takođe, udvostručen je i obim proizvodnje u Volgogradskom pogonu Kurganmašzavoda, specijalizovanom za remont vojne desantne opreme BMD-2 i BTR-D.
Kako se navodi, uskoro će biti nova isporuka remontovanih vozila ruskoj vojsci. Ona su u potpunosti obnovljena, većina njihovih glavnih komponenata i sklopova je zamenjena.
Preduzeća Rosteha su dostigla impresivan tempo proizvodnje naoružanja i vojne opreme. Kurganmašzavod skoro svakog meseca isporučuje borbena vozila, obim isporuka raste. Osoblje fabrike je značajno povećano – ako je prošle godine radilo u njima više od hiljadu ljudi, u prvom kvartalu tekuće godine njihov broj je dostigao skoro 1,2 hiljade“, rekao je Bekhan Ozdojev, industrijski direktor oružnog kompleksa Rosteh.
Pored toga, 144. oklopno-remontno postrojenje u Jekaterinburgu, prebačeno pod upravu Kurganmašzavoda, takođe je aktivno učestvovalo u procesu remonta opreme za Vazdušno-desantne snage.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala