- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Arena lavova“ je uzela danak – Miomir nije čuo Novakovu najvažniju lekciju

© AP Photo / Hiro KomaeMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
Pratite nas
Miomir Kecmanović, srpski teniser, poražen je u drugom kolu Mastersa u Rimu od Italijana Fabija Fonjinija rezultatom 6:3, 7:6. Kecmanović se tokom meča borio i sa glasnom publikom koja je upravo oslikala reči Novaka Đokovića koji je rekao da je igrati protiv Italijana u Rimu nalik borbi sa lavovima.
Nije Miomir Kecmanović dobro otvorio meč, Fabio Fonjini je odmah napravio brejk, ali je srpski teniser igrao sve bolje kasnije tokom seta. Međutim, nedovoljno bolje jer je Italijan zaista igrao na vrhunskom nivou.
Srpski teniser nije mogao da dođe do brejk lopte, a dodatni problem pravila je italijanska publika koja uvek strastveno bori svoje predstavnike o čemu je govorio i Novak Đoković.
Koliko je teško igrati protiv Italijana u Rimu najbolje je oslikao prvi reket sveta koji je rekao da nikako ne bi voleo da igra protiv domaćeg tenisera u „večnom gradu“.

„Da vam kažem, kada neko od vaših igrača igra na Foro Italiku, to je neverovatno. Ta podrška vas tera da često igrate iznad svojih granica. Istovremeno, kao protivnik, nikad ne želite sa druge strane mreže Italijana, jer vam se čini da se borite u areni sa lavovima!“, slikovito je opisao Novak.

Video je to Kecmanović koji se uz publiku i silovitog Fonjinija borio sa svojom igrom koja je bila daleko od njegove najbolje. Mučila ga je dubina terena koju nikako nije uspevao da pogodi što je Italijanu ostavljalo mnogo prostora da pogađa vinere.
Rezultiralo je time da je Fonjini na kraju imao neverovatnih 42 vinera naspram Mišinih 17.
Dok je Kecmanović bio miran uprkos tome što je mogla da ga izbaci iz takta svaka pogođena linija Fonjinija, italijanski teniser žalio se gotovo posle svakog drugog poena. Prigovarao je sudiji za razne situacije i kada je bio i kada nije bio u pravu, iako je srpski teniser imao daleko više razloga da se žali jer su određene linije Italijana bile sumnjive.
Pored bolje igre definitivno je Miomiru falilo sportskog bezobrazluka kog protivnik ima na pretek. Uvek miran, povučen i tih Kecmanović definitivno ima težak posao kada igra protiv tenisera poput Fonjinija
Treba pomenuti da je srpski teniser u drugom setu uspeo da pruži bolji otpor, nije dozvolio Italijanu da mu oduzme servis gem i morao je da presudi taj-brejk. Uspeo je Miomir da spase čak tri meč lopte, ali četvrtu nije i tada je nastala prava euforija među navijačima koji su poneli Fonjinija do pobede.
„Rekao sam i pre dve večeri da volim ovakve mečeve u ovakvom ambijentu, ovaj teren je poseban veoma sam srećan, bilo je problema i straha da će povreda da se vrati, nikada nije lako vratiti se. Dobro sam odigrao pogotovo prvi set, imao sam velike šanse i u drugom, ali na kraju u taj-brejku nikada ne znate. odigrao je dva dobra poena svašta je moglo da se desi. Rim je specijalan, uvek volim da pobeđujem u Italiji nadam se da ću biti spreman za naredni meč“, rekao je Fonjini posle pobede.
*Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Novak atomskim tenisom srušio neumornog Argentinca – Rim je ponovo video svog kralja!
 Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Laslo silovit u Rimu – uspeh karijere srpskog tenisera
Srpska teniserka Dejana Radanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Gnusne uvrede i pretnje „ustašama“ prema Srpkinji: „I šta ti možeš da uradiš? Jedno veliko – ništa!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala