- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Novak Đoković - Sputnik Srbija

Novak atomskim tenisom srušio neumornog Argentinca – Rim je ponovo video svog kralja!

Pratite nas
Posle atomskog tenisa Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u treće kolo Mastersa u Rimu pobedom nad Argentincem Tomasom Martinom Ečeverijem rezultatom 7:6, 6:2.
Loše je počeo otvorio meč Novak Đoković koji kao da nije osećao teren pa je gotovo poklonio Tomasu Ečeveriju dve brejk lopte, od kojih je argentinski teniser iskoristio drugu posle nekoliko sjajnih vinera.
Već od drugog gema videlo se da se Novak vraća u meč, međutim isto tako je bilo jasno da Ečeveri igra meč života i da se psihološki spremio perfektno. Iako je već u drugom gemu Novak imao brejk loptu nije je iskoristio jer je Argentinac odlično servirao.
U šestom gemu posle nekoliko prelepih poena koje je Novak uglavnom dobijao kada se razmeni preko devet udaraca srpski as vratio i brejk i tada počinje pravi atomski teniser u italijanskoj prestonici.
Prvi reket sveta dominirao je na mreži i kod forhenda, dok je na drugoj strani Argentinac oduševljavao defanzivom i silovitim servisima kojim je uspeo da spase dve set lopte koje je imao Novak.
Drama je otišla u taj-brejk u koji je Ečeveri ušao fenomenalno i brzo stigao do 3:0, ali je Novak stigao do izjednačenja, a potom i preokrenuo.
Tokom prvog seta Novak se malo mučio i sa stomačnim problemima, ali treba uzeti u obzir da je set bio jedan od fizički najtežih koje je Novak odigrao od početka sezone.
Iako je Argentinac igrao silovito, Novak je daleko energičnije i agresivnije ušao u drugi set i sada prekopirao scenario tako što je on bio taj koji je u prvom gemu napravio brejk.
Sve više i više je srpski as plesao po terenu iako je protivnik bio zaista na visokom nivou i pokušavao svaki svoj servis gem posle pretrpljenog brejka da dobije lakše. Uspeo je u tom do osmog gema, ali tada se probudila srpska zver i Novak je vezao tri meč lopte od kojih je iskoristio već prvu.
Odličan meč srpskog asa koji izuzetno raduje jer se videlo da problema sa laktom nije bilo. Morao je Đoković da uloži veliki fizički napor, ali isplatilo se, a Argentincu na kraju ide jedno veliko "bravo" za neverovatan otpor.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Novak u suzama uputio poruku iz Rima: „Moje najiskrenije saučešće roditeljima dece iz Ribnikara“
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
21:03 12.05.2023
6:2 – Pobeda!
Lako je Novak stigao do tri vezane meč lopte i odmah prvu realizuje.
21:00 12.05.2023
5:2 – Drugi brejk za Novaka
Sada Novak ne staje i prosto pleše po terenu! Uhvatio je ritam i pogađa fantastične vinere, a drop-šotove šalje kao od šale.
Stigao je srpski as do nove dve brejk lopte i odmah iskoristio prvu posle odličnog riterna.
20:57 12.05.2023
4:2 – Odličan Novak
Dobar servis Đokovića izbacio je iz ritma protivnika, a onda je srpski as pogodio i neverovatan dubok bekhend. Još jedan odličan servis doneo je prvom reketu sveta 40:0, a onda je maestralnim forhendom primorao Ečeverija na grešku.
20:53 12.05.2023
3:2 – Siguran Ečeveri
Odlično je Novak otvorio servis gem Ečeverija na mreži, ali argentinski teniser se brzo vratio i stigao do gema.
20:49 12.05.2023
7:5, 3:1 – Lavovska borba!
Imao je Novak poen u svojim rukama, a onda je usledila neverovatna greška. Srpski as je skratio loptu, nju je vratio Argentinac, pa je Novak potom lobovao ali onda teško vraćenu lopticu zakucao je u mrežu iako je bio tik ispred nje, zaista nesvakidašnje...
Imao je sreće Đoković u narednom poenu jer je pogrešio Ečeveri, ali onda se ta sreća prebacila na drugu stranu. Posle snažnog udarca protivnika Novakova loptica ostaje u mreži, ali onda iznenađenje. Posle malo je reći maestralnih udaraca sa osnovne linije Novak perfektno skraćuje lopticu, a ovaj meč dobija još jedan neverovatan poen.
Smečom stiže Đoković do gem lopte i koristi je.
20:42 12.05.2023
7:5, 2:1 – Gem sa nulom za Argentinca
Nema sada popuštanja od strane Argentinca koji ispravlja sve iz prvog gema ovog seta. Bolje je čitao Novaka i sa nulom stigao do prvog gema.
20:41 12.05.2023
7:5, 2:0 – Novak potvrđuje brejk
Bio je Novak blizu toga da sa nulom potvrdi brejk, ali je ipak jednom greškom poklonio Argentincu poen. Malo je falilo da se Ečeveri potpuno razbudi, ali loptica odlazi u aut i Novak stiže do gema.
20:36 12.05.2023
7:5, 1:0 – Brejk za Novaka!
Set je počeo sa po greškom na obe strane, ali onda je stigao viner i to Novakov koji je pogodio forhendom. Usledio je Ečeverijem as, ali potom je Novak ponovo pronašao forhend i novim vinerom stigao do prilike za brejk.
Greši Argentinac i srpski as otvara drugi set brejkom.
20:27 12.05.2023
7:6 – Novak osvojio prvi set !
0:1 – Prvi poen pripada Ečeveriju.
0:2 – Usledio je treći as Argentinca.
0:3 – Posle duge razmene Novak šalje u aut.
1:3 – Smanjuje Novak!
2:3 – Još jedan poen za srpskog tenisera.
3:3 – Greši Ečeveri!
3:4 – Ečeveri se odbranio od Novakovih silovitih udaraca i na kraju osvojio fantastičan poen.
3:5 – Ponovo greši Novak!
4:5 – Greši i Argentinac.
5:5 – Lavovska borba i novo izjednačenje
6:5 – Smeč za set loptu!
7:5 – Set za Novaka
Tokom ovog seta Novak je imao i stomačnih problema.
20:16 12.05.2023
6:6 – Igra se taj-brejk
Ne uspeva Novak da zapreti Ečeveriju kao u prethodnom servis gemu argentinskog tenisera. Ečeveri uspeva da uhvati Novakov lob i smečom uvodi set u taj-brejk.
20:10 12.05.2023
6:5 – Novak vodi, ali pokazuje znake umora
Uspeo je još jedan drop-šot! Međutim, ne raduje to sada previše jer deluje da srpski as pokušava da skrati poene. Uspeo je i naredni da skrati dobrim servisom, a potom je uspeo da upiše gem.
Stigla je i tableta sa tribina za srpskog asa!
20:07 12.05.2023
5:5 – Đoković ispustio dve set lopte
Delovalo je da je po prvi put u meču Ečeveri osetio pritisak, ruka se stegla, ali brzo je demantovao sve koji su to pomislili Argentinac. Ubacio je drugi as, ali potom je ponovo pogrešio.
Pokušao je Argentinac Novaka da izazove na mrežu, a onda je Novak uspeo brzo da ga vrati nazad i pogodio liniju bekhendom za dve set lopte. Prvu je spasao Ečeveri dobrim servisom, a na isti način i drugu.
Posle dve spasene set lopte Argentinac je prelepim poenom sačuvao gem i stigne do izjednačenja.
20:01 12.05.2023
5:4 – Novak na gem do seta
Nije dobro Novak zahvatio lopticu i poslao je na startu gema forhend u mrežu, ali ispravlja se u narednom poenu i šalje odličan smeč.
Ispravlja Novak i drop-šot i ponovo tim udarcem završava poen, a onda je srpski as upisao novi forhend viner.
Usledio je napad istim udarcem i Novak osvaja novi servis gem.
19:56 12.05.2023
4:4 – Odličan Ečeveri
Novak igra fantastično, ali izuzetno se moćno brani Ečeveri koji pokazuje veliki kvalitet. Poveo je sa 30:0, ali ponovo je usledio duži poen koji kao po pravilu pripada srpskom teniseru.
Po prvi put od starta duela Đoković je pogrešio pri udaranju drop-šota koji ostaje u mreži, a Argentinac stiže do dve gem lopte. Novakova loptica ostaje u mreži i Ečeveri stiže do novog izjednačenja.
19:50 12.05.2023
Novak se pobunio kod sudija
Apsolutna katastrofa“, rekao je Novak sudiji na pauzi između dva gema aludirajući na jako loš teren.
Usledila je kratka pauza kako bi se sredio teren.
19:48 12.05.2023
4:3 – Atomski tenis
Sve sigurnije Novak udara bekhend, ali je ljut i nervozan zbog šljake koja nije dobro raspoređena. Mora da zaboravi srpski as na to i jeste već u narednom poenu, ponov fantastičnom !
Agresivni udarci na obe strane, prelepa razmena i na kraju nestvarno dobar drop-šot najboljeg tenisera na svetu. Srbin i Argentinac igraju atomski teniser, ali Novak je taj kome od starta pripadaju duži poeni.
19:44 12.05.2023
3:3 – Novak stiže do brejka posle fantastičnog gema
Sluša forhend Novaka i stigao je novi viner iz ovog udarca, što je posebno dobra vest zbog lakta. Međutim, taman kada i sam pomisli da bi mogao da zapreti Argentincu, Ečeveri pošalje bombu od servisa.
Prvi reket sveta uspeo je da odgovori i produži gem, a do 40:40 stigao je posle fantastičnog slajsa. Prednost se ipak prenela na stranu argentinskog tenisera koji je asom došao do gem lopte, ali ne da Novak!
Napadao je srpski as i na kraju nije izdržao Tomas koji šalje lopticu u mrežu. Usledila je nova fenomenalna razmena puna silovitih udaraca koji su padali na linije, a ponovo je prvi pogrešio Ečeveri.
Pravi Argentinac duplu servis grešku posle niza odličnih servisa i Novak stiže do brejk lopte koju ovoga puta koristi!
19:34 12.05.2023
2:3 – Đoković odličan!
Ponovo Đoković ekspresno stiže do 30:0, a potom posle nekoliko odličnih udarca srpskog tenisera Argentinac šalje lopticu u mrežu.
Još jedan izlazak na mrežu prošao je odlično po Novaka koji sa nulom stiže do gema.
19:31 12.05.2023
1:3 – Ečeveri čuva brejk
Odlično funkcionišu drop-šotovi za Novaka na početku meča. Još jednom je perfektno skratio lopticu i osvojio poen, ali bekhend ne funkcioniše. Novak je upisao već petu grešku tim udarcem, a onda posle drugog servisa Ečeverija forhend srpskog asa ostaje u mreži.
Argentinac je ovoga puta lakše stigao do servis gema.
19:25 12.05.2023
1:2 – Novak upisuje prvi gem
Bolje sada Đoković otvara servis gem. Pogodio je dva vinera za 30:0, a potom je usledio i treći smečom.
Za prvi gem na meču Novak pogađa projektil iz forhenda!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala