- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Crnomorska flota izvela 180 udara "kalibrima" na objekte ukrajinskih snaga

© Sputnik / Andreй Stanavov / Uđi u bazu fotografijaMali raketni čamac "Višnji Voločok" na vojnim vežbama Crnomorske flote.
Mali raketni čamac Višnji Voločok na vojnim vežbama Crnomorske flote. - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
Pratite nas
Brodovi Crnomorske flote su od početka specijalne vojne operacije ruske vojske u Ukrajini izveli više od 180 udara raketama „kalibar“ na objekte ukrajinskih snaga, izjavio je komandant flote, viceadmiral Viktor Sokolov.

„Fregate, mali raketni brodovi i podmornice koje imaju u sastavu naoružanja rakete ‘kalibar’ izveli su preko 180 udara na objekte protivnika od izuzetnog značaja. To su pre svega radari u sklopu sistema PVO, uporišta jedinica ukrajinske vojske, skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja, naftni terminali i skladišta goriva, vazdušne baze, železničke stanice“, rekao je admiral u intervjuu povodom 240. godišnjice Crnomorske flote za list „Crvena zvezda“.

Kako je dodao, aktivno su korišćeni i mobilni raketni sistemi obalske odbrane „bastion“ i „bal“ kojima su gađani komandni položaji protivnika, aerodromi, ukrajinski brodovi.
Na meti je bilo 70 ciljeva.
Sokolov je rekao i da će flota tokom ove godine dobiti tri mala raketna broda „karakurt“ i patrolni brod. Raketni brodovi naoružani su krstarećim raketama velikog dometa „kalibar".
Admiral je istakao i da su se ukrajinske snage fokusirale na izvođenje diverziono-terorističkih napada na objekte flote i infrastrukture na teritoriji Krima koja je od najvećeg značaja.
Kako je dodao, Crnomorska flota pojačala je zaštitu baze brodova od napada ukrajinskih bespilotnih letelica. Takođe, iznad Krima je oformljeno jedinstveno informaciono polje za rano otkrivanje protivničkih sredstava za vazdušne napade.
Krim - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
RUSIJA
Rusija je Krim pretvorila u neprobojnu tvrđavu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala