- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova o konfiskaciji imovine ruskog biznismena: Amerika ne krije krađu

© AP Photo / Dmitry LovetskyMinistarstvo inostranih poslova Ruske Federacije
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
Pratite nas
Konfiskacija imovine osnivača televizije „Cargrad“ Konstantina Malofejeva u Sjedinjenim Američkim Državama je otvorena krađa, eksproprijacija ličnih sredstava, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Za sve koji nisu spremni da bez pogovora slede američke zahteve - očigledno je da se radi o otvorenoj pljački koja ima političke razloge. Američke vlasti se bave nezakonitim manipulacijama, konfiskacijom imovine stranih državljana koji im ne odgovaraju i to je suprotno osnovnim principima koji garantuju neprikosnovenost privatne svojine“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, u Vašingtonu ne kriju da slučaj sa imovinom Malofejeva nije poslednji i da oni nameravaju da nastave sličnu praksu eksploatacije ličnih sredstava.
Zaharova je podvukla, da krađom tuđe imovine SAD istovremeno neposredno podržavaju i terorističke akcije Kijeva.

„Pokušaji da se sakrije ova sramna činjenica, priče da će imovina ruskog preduzetnika biti iskorišćena za ‘obnovu Ukrajine’, nije ništa više od mita. Jasno je da će do ukrajinskog budžeta od ukradene imovine doći samo neki sitan novac, a sredstva će na tom putu doći do SAD i do džepova njihovih kijevskih marioneta“, naglasila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Ona je dodala da je očigledna buka koju su organizovali američki i zapadni mediji i dodala da taj korak koriste antiruske snage kako bi opet pokazale svetskoj zajednici, a što je najvažnije biznisu, šta čeka one koji ne smatraju da mogu da idu u korak sa Vašingtonom.
„Hteli bismo da verujemo da će međunarodna javnost i biznis da iz tih događaja izvuku prave zaključke. Najmanje što mogu da urade je da donesu sud o pravom stepenu ‘pouzdanosti’ američkog valutno-finansijskog sistema i američkog dolara kao svetske rezervne valute“, zaključila je Zaharova.
Agencija „Rojters“ je 10. maja objavila da je ministar pravde, generalni tužilac SAD Merik Garlend naložio da se sredstva konfiskovana od Malofejeva pošalju Ukrajini. Vrednost ove imovine iznosi 5,4 miliona dolara.
Logo EU na zgradi sedišta Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
SVET
EU zamrznula 21 milijardu evra ruske imovine, u toku diskusija šta da rade dalje sa njom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala