- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Juventus se provukao, Vlahović besneo – Matić i Murinjo gaze ka finalu Lige Evrope

© Tanjug / Tano Pecoraro/LaPresse via APJuventus - Sevilja
Juventus - Sevilja  - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
Pratite nas
Fudbaleri Juventusa i Sevilje remizirali su u Torinu (1:1) u prvom meču polufinala Lige Evrope. Španski tim je vodio od 26. minuta pogotkom Marokanca En Nezirija, da bi nezasluženo izjednačenje domaćinu dneo defanzivac Gati u sedmom minutu nadoknade.
Šest puta je Sevilja igrala polufinale i svih šest puta prošla, zatim i osvojila drugo po kvalitetu evropsko takmičenje. Večeras je održala čas Juventusu u Torinu u prvom poluvremenu kada je mogla da napuni mrežu domaćina.
Dve sjajne prilike je propustio Okampos, Ščensni sjajno skinuo idealan udarac Rakitiću pod prečku u 39. minutu, dok je na drugoj strani samo Dušan Vlahović zapretio u 19. minutu kada se spetljao pred golom Sevilje.
Filip Kostić je zamenjen na poluvremenu u redovima Juventusa, a Vlahović po isteku 60. minuta (zbog čega je bio besan), dok je na drugoj strani Nemanja Gudelj odigrao čitav meč za Sevilju, a Marko Dmitrović sedeo na klupi za rezerve.
Juventus, koji sat vremena nije šutnuo na gol rivala i delovao nemoćno, ipak se provukao na kraju. Posle kornera u 97. minutu defanzivac Gati je glavom zatresao mrežu gostiju za konačnih 1:1.
U drugom meču polufinala Lige Evrope, Roma je na Olimpiku savladala Bajer iz Leverkuzena sa 1:0. Pogodak odluke postigao je mladi vezista Eduardo Bove posle odbitka i udarca Abrahama u 63. minutu.
Nemanja Matić je ponovo odigrao doktorsku partiju za Vučicu koja nastavlja da gazi ka finalu predvođena Žozeom Murinjom. Leverkuzen nije igrao loše, ali je naivno primio gol koji će probati da nadoknadi u revanšu.
Podsetimo, finale se igra u Budimpešti krajem maja, a pobednik Lige Evrope će igrati direktno u grupnoj fazi Lige šampiona sledeće sezone.

Bazel i Vest Hem slavili posle preokreta

Fiorentina je u Ligi konferencija poražena u prvom meču od švajcarskog Bazela (1:2) na „Artemio Frankiju“. Brazilac Artur Kabral doveo je domaćine u vođstvo u prvom poluvremenu, da bi Endi Dijuf u 71. i Amduni u 92 minutu kompletirali totalni preokret i veliko iznenađenje.
Luka Jović je ušao u igru tek u 81. minutu i nije imao vremena za zapaženi učinak, dok je Aleksa Terzić sedeo su na klupi za rezerve u taboru domaćina. Nikola Milenković nije bio u protokolu zbog povrede.
I Vest Hem je posle velikog preokreta bio bolji od AZ Alkmara sa 2:1. Gosti su poveli lepim golom Rijndersa u 41. minutu, ali su preokret Englezima doneli Benrama iz penala u 67. i Antonio u 76. minutu.
Revanš mečevi su na programu za sedam dana.
Inter Milan - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
SPORT
Rekord u senci „bosanskog dijamanta“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala