Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučević poručio Basti: Stranka vam se zove kao Putinova, što u kampanji ne rekoste da ste za sankcije

© Sputnik / Lola ĐorđevićMinistar odbrane Miloš Vučević
Ministar odbrane Miloš Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević poručio je danas ministru privrede Radetu Basti: "Vama se stranka zove kao Putinova stranka, što niste u kampanji rekli čim dođemo na vlast, mi ćemo uvesti sankcije".
Vučević je to izjavio govoreći o mogućnostima za prevremene parlamentarne izbore i potencijalnoj rekonstrukciji vlade, aludirajući da je Basta funkcioner stranke Jedinstvena Srbija.
"Možda će cela vlada podneti ostavku... Ne bi bilo fer da ja o tome govorim, to je pitanje za gospođu Brnabić, ali ja ne mogu da isključim mogućnost da cela vlada podnese ostavku i da se ide na izbore. Ali je to stvar dogovora... Da li opozicija želi da ide na izbore. Da li će to doprineti društvenoj stabilnosti, da li će to da nas konsoliduje i ne da na dezintegriše. A sada nam je kao društvu potrebno državno i narodno jedinstvo", kazao je tv Prva ministar Vučević.
On je dodao da vladajuća SNS, čiji je funkcioner, nikada nije bežala od izbora.
"Da li je vreme za rekonstrukciju vlade to je pitanje za gospođu Anu Brnabić. Da li je vreme da se proveri rad svakog ministra, ja mislim da jeste. Da vidimo da li je neko ćutao kad god je nezgodno, da li je solirao... Bilo je soliranja. Mi ne mislimo svi isto u vladi, i to ne treba ni očekivati, ali kada se utvrdi šta je državna politika. to ostaje u samoj raspravi, nakon toga idemo svi kao promoter politike Vlade Republike Srbije, ili kaže neko ja ne mogu da učestvijem u tome i ne želim da budem deo vlade. I to je pošteno. Još je gore kada neko dobije glasove na tvrdoj nacionalnoj priči, a onda dobije mesto u Nemanjinoj i onda kaže, e sad treba uraditi kontra, i onda počne da se zalaže za uvođenje sankcija Rusiji. Pa što to niste rekli u kampanji, kako to niste na tom mitingu promovisali?!", naglasio je Vučević.
Na pitanje da li misli na ministra Bastu, Vučević je kazao:

"Mislim i na njega. Vama se stranka zove kao Putinova stranka, bre, što niste u kampanji rekli čim dođemo na vlast, mi ćemo uvesti sankcije".

Upitan da li su Srbiji potrebniji izbori ili rekonstrukcija, ministar je naveo da je sve moguće.
"Moguće da će biti i rekonstrukcija i izbori, možda se ništa od toga ne desi, a možda idemo direktno na izbore. Nezahvalno je predvideti. Čeka nas veliki skup 26. maja, ali nas čeka i vanredni kongres SNS 27. maja, čeka nas odluka oko Narodnog pokreta, izbora stranačkog rukovodstva", zaključio je ministar Vučević.
Rade Basta - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
SRBIJA
Srpski ministar Rade Basta pravi duplu štetu – kvari odnose sa Rusijom i pravi pukotinu u vladi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala