- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Zapad želi da iskoristi rusku omladinu za terorističke operacije

© AP Photo / Thomas FreyKoncert, publika
Koncert, publika - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
Pratite nas
Zapad će pokušati da iskoristi rusku omladinu za svoje vojne i diverziono-teroristike ciljeve, kao i za psihološke operacije, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti RF Aleksandar Grebenkin listu „Rosijska gazeta“.

„Destabilizacija unutrašnje političke situacije u Rusiji ostaje jedan od primarnih zadataka Sjedinjenih Američkih Država koji Zapad namerava da reši, između ostalog, pogoršavanjem kriminogenog stanja među omladinom“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Zapad će nastaviti sa realizacijom svoje strategije koja ima za cilj slabljenje Rusije i pokušaće da na različite načine to ostvari.

„On će čak uključiti i maloletnike u svoje vojne, diverziono-terorističke i psihološke operacije“, podvukao je Grebenkin.

Prema podacima do kojih je došao, kako bi se raspirila agresija kod mladih i kako bi kao posledica toga došlo do destabilizacije društveno-političke situacije u Rusiji, koriste se nove tehnike i metode koje su usmerene na stvaranje uslova za pojavu neprijateljstva između mladalačkih grupa koje predstavljaju različite subkulture.
„Između ostalog, pod okriljem naizgled smešnih i bezazlenih povoda da se neko ne oblači kako bi trebalo, ili da nema adekvatnu frizuru, da voli pogrešnu muziku, stimuliše se veštačko stvaranje konfliktnih situacija sa tinejdžerskim pokretima koji do sada nisu bili poznati. Kao posledica toga, negativni efekti konflikta se uključuju u informativnu agendu“, pojasnio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti RF.
On smatra da su pokušaji Zapada da stimulišu širenje kriminala među omladinom osuđeni na neuspeh.
Šef evropske diplomatije Žozep Borelj - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2023
RUSIJA
Borelj o frustracijama zemalja u razvoju: Sukob u Ukrajini produbio jaz između Zapada i ostatka sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala