- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Nemam pojma ko je ta žena“: Tramp najavio žalbu na presudu za seksualno zlostavljanje

© Jane Barlow/PADonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Bivši američki predsednik Donald Tramp oglasio se posle presude u kojoj je oglašen krivim za seksualno zlostavljanje i klevetu o privatnoj tužbi E. Džin Kerol, a oslobođen je optužbe za silovanje.
„Apsolutno nemam pojma ko je ta žena“, rekao je Tramp za američke medije i presudu nazvao „sramotnom“ i „najvećim političkim lovom na veštice u istoriji“.
Tramp je najavio žalbu na presudu koju je donela porota u državi Njujork po tužbi novinarke E. Džin Kerol, kojom je ona dobila i odštetu od pet miliona dolara.
„Žalićemo se. Sudija kog je postavio Klinton veoma loše nas je tretirao. A i ta žena je Klintonova osoba“, dodao je Tramp za Foks njuz neposredno posle donošenja presude.
© AP Photo / John MinchilloE Džin Kerol
E Džin Kerol - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
E Džin Kerol
E. Džin Kerol tužila je u građanskoj parnici Trampa, po zakonu koji važi u državi Njujork i kojim je ukinuta zastara za seksualna krivična dela, da ju je silovao 1995. ili 1996. godine u robnoj kući „Bergdorf Gudmen“ na Menhetnu, koja se nalazi prekoputa Trampove kule. Kako je tvrdila u tužbi, njih dvoje su se slučajno sreli na odeljenju donjeg veša, gde je Tramp navodno kupovao poklon devojci. Prema navodima tužbe, Tramp je pitao Kerolovu za savet, a potom je napastvovao u kabini za probu.
Tramp je tvrdio da se radi o izmišljotini, optužujući Kerolovu da na taj način želi da promoviše svoju knjigu koju je objavila. Zbog te tvrdnje, ona je tužila Trampa i za klevetu.
Porota je odlučila da Tramp nije kriv za silovanje, već za seksualno zlostavljanje i klevetu.
Inače, kako navode američki mediji, radi se o građanskoj parnici koja nije identična krivičnoj tužbi za silovanje, te u njoj strana koja je podnela tužbu ne mora da dokaže da se delo dogodilo van svake sumnje, već sud usvaja stav strane koja ima jače argumente.
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
SVET
Tramp proglašen krivim za seksualno zlostavljanje, ali ne i silovanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala