- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp proglašen krivim za seksualno zlostavljanje, ali ne i silovanje

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Porota u Njujorku proglasila je danas krivim bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za seksualno zlostavljanje i klevetu novinarke E. Džin Kerol 1990-ih godina.
Donald Tramp je 1990-tih seksualno zlostavljao novinarku E. Žan Kerol, a zatim je oklevetao tako što je žigosao kao lažova, navodi se u današnjoj odluci sudske porote, preneo je Rojters, uz ocenu da je tako nanet udarac Trampovoj kampanji za predsedničku nominaciju Demokratske stranke.
Devetočlana porota saveznog suda na Menhetnu, odlučila je nakon rasprave koja je trajala nešto manje od tri sata, da odredi novčanu kaznu u iznosu od oko pet miliona dolara za kompenzaciju i nanetu štetu Kerolovoj.
Da bi se Tramp proglasio krivim bilo je potrebno da devetočlana porota sastavljena od šest muškaraca i tri žene, donese jednoglasnu odluku.
Kerolova (79) je posvedočila tokom građanskog sudskog procesa da je Tramp (76) silovao u robnoj kući ''Bergdorf Goodman'' na Menhetnu 1995. ili 1996. godine, a zatim i naneo štetu njenoj reputaciju tako što je objavio svoju verziju tih seksualnih prestupa koja je, prema njenim rečima, "potpuna prevara i laž".
Međutim, porota je ustanovila da Tramp nije silovao Kerolovu, već da ju je seksualno zlostavljao.
Tramp je, prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja, lider u trci za republikansku predsedničku nominaciju i pokazao je neverovatnu sposobnost da prebrodi sve kontroverze koje bi inače uništile većinu drugih političara, dodaje Rojters.c
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala