- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hoće li Panter ponovo da ugrize Kralja?

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Partizana Kevin Panter
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Kevin Panter igrao je protiv Real Madrida u prve dve utakmice plej-ofa Evrolige - Partizan je pobedio. Panter nije igrao naredne dve utakmice zbog suspenzije - Partizan je izgubio. Crno-beli u Madridu čekaju novi Panterov skok i nadaju se trijumfu u majstorici.
Kevin Punter je odslužio kaznu od dva meča, vratiće se u akciju ove srede (21:00) u petom i poslednjem duelu između Real Madrida i Partizana. Pobednik će obezbediti plasman na Fajnal for Evrolige, koji se igra u Kaunasu od 19. do 21. maja.
Bek šuter Partizana bio je jedan od suspendovanih posle tuče u drugoj utakmici u Vizink centru. Dobio je Panter jak udarac od Serhija Ljulja, potom se okrenuo i pokazao pesnicu madridskom beku, da bi sve ostalo kasnije postalo istorija.
Dobio je dva meča suspenzije zato što je udario Džanana Musu, dok je Gabrijel Dek dobio samo jednu utakmicu suspenzije, ali da se ne vraćamo sada na to.
Partizan je sa njim pobedio Real Madrid dva puta u plej-of seriji, kao i nedavno pre toga u ligaškom delu Evrolige, a bez njega crno-beli su dva puta doživeli poraz u Beogradu.
Panter je do suspenzije bio glavna pretnja za Real Madrid.
U prvoj utakmici postigao je trojku Partizanove pobede, a u drugoj je takođe bio odlučujući. U dve utakmice odigrao je 60 minuta sa prosekom od 20 poena, 4,5 asistencija i indeksom korisnosti od 23.
Toliko Partizan dobija sa njegovim povratkom na teren. Jasno je da time šanse Partizana rastu, a posebno se Panterov izostanak osetio pri kraju treće utakmice u seriji, kada se duel rešavao. Nije bilo nikoga da preuzme odgovornost i pogodi.

Partizan bez Avramovića, Real bez Deka

Kakvo je sada stanje u ekipama, pred petu utakmicu serije?
Partizan će moći da računa na Kevina Pantera, moći će da računa naravno i na Matijasa Lesora koji je odslužio jednu kaznu suspenzije, računaće i na Dantea Egzuma koji je dobio dodatno vreme da se oporavi od povrede prsta na nozi, ali neće računati na Aleksu Avramovića.
Pre ostatka crno-belog tima u špansku prestonicu stigao je Aleksa Avramović koji je imao operaciju leve šake.
„Hvala svima na rečima podrške. Operacija je obavljena juče i sve je prošlo u najboljem mogućem redu. Hvala doktorima Partizana, hvala doktoru koji je izveo operaciju! Nadam se da će i kompletan oporavak proteći glatko! Momci, čekam vas u Madridu“, napisao je Aleksa na društvenim mrežama.
Svi ostali igrači crno-belih trebalo bi da budu spremni za meč.
Kod Real Madrida neće biti Geršona Jabuselea koji služi kaznu od pet utakmica zbog nasrtaja na Egzuma, a neće biti ni Gabrijela Deka koji je povredio koleno u Beogradu, tako da će pozicija četiri biti ranjiva kod Kraljevskog kluba. Sa druge strane jasno je da je gorostasni Valter Tavares pregrmeo povredu i da će biti spreman.
Tabla je spremna, figure su poznate, čeka se putnik na Fajnal for Evrolige u Kaunasu.
Pogledajte novu epizodu Sputnjik sporta.
Nikola Jokić, Denver - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
SPORT
Bivši NBA igrač o Jokićevoj kazni – „Videćete rasističke komentare“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala