- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bivši NBA igrač o Jokićevoj kazni – „Videćete rasističke komentare“

© AP Photo / Seth WenigNikola Jokić, Denver
Nikola Jokić, Denver - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Srpski košarkaš Nikola Jokić neće biti suspendovan zbog sukoba sa vlasnikom Finiksa Metom Išbijom i igraće za Denver u petom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, ali će platiti novčanu kaznu od 25.000 dolara. Bivši NBA igrač Čendler Parsons najavio je da će ovakav ishod izazvati rasističke komentare.
Još pre nego što je kazna izrečena, Parsons je gostovao u jednom podkastu i najavio da će u slučaju da Jokić ne bude kažnjen suspenzijom doći do rasističkih komentara.
„Budite spremni da će pojedinci da izvuku rasističku kartu ako Jokić ne bude bio suspendovan. Ne mislim da će biti suspendovan, a to će da nam donese komentare poput: Da je na njegovom mestu bio Drejmond Grin, on bi dobio suspenziju. Ili: Da je bio Dilon Bruks... Ili bilo ko ko ima neku lošiju reputaciju bio bi suspendovan. Mrzim kada vidim takve komentare“, rekao je Parsons.
Inače, zanimljivo je bilo videti kako će na odluku NBA lige reagovati Jokić i njegova okolina. Naime, pojavile su se informacije da su Jokićeva braća Strahinja i Nemanja bili zadovoljni što će Nikola igrati petu utakmicu protiv Finiksa.
Prvu reakciju iz Jokićeve okoline dobio je Harison Vind, novinar koji prati Denver Nagetse i piše za Denver sports, koji je Jokiće video u avionu.
„Jokićeva braća su bila na mom letu nazad za Denver. Srećni su što nema suspenzije za petu utakmicu, ali nisu bili preterano zabrinuti oko potencijalne suspenzije“, napisao je ovaj novinar na društvenim mrežama.
Jokići mogu da budu zadovoljni što nije došlo do suspenzije, a videćemo da li će se Parsonsovo predviđanje oko rasističkih komentara i ispuniti.
Pogledajte novu epizodu Sputnjik sporta.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
SPORT
Jokić je kažnjen jer su hteli tako da bude
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala