- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić je kažnjen jer su hteli tako da bude

© AP Photo / Matt YorkNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Srpski košarkaš Nikola Jokić kažnjen je sa 25.000 dolara zbog sukoba sa vlasnikom Finiksa Metom Išbijom. Malo je falilo da partija karijere u plej-ofu Somborca (53 poena) bude ukaljana suspenzijom, čini se da se Nikola provukao ovog puta.
Srpski centar i po mnogima najbolji košarkaš na planeti je imao mini-konflikt sa vlasnikom Sansa Metom Išbijom u četvrtoj utakmici. Na kraju ga je Jokić i odgurnuo, nakon čega je na konferenciji rekao da navijači (mislio je, naravno i na vlasnika) ne treba da utiču na igru tako što kriju loptu.
NBA je u ponedeljak uveče donela konačnu odluku, a kako je saznao čuveni insajder Adrijan Vojnarovski, Jokić će biti u sastavu za peti meč u seriji. Iako suspenzije neće biti, Srbin će morati da plati 25.000 dolara.
Time je uslišen apel vlasnika Finiksa da se ne suspenduje Jokić u petoj utakmici i da Srbin može neometano da igra za Denver u dramatičnoj seriji koja je trenutno egal (2:2).
„Sjajna pobeda za Sanse i neverovatna serija za sada. To bi trebalo da bude i jeste jedina priča. Suspendovanje ili kažnjavanje bilo koga u vezi sa sinoćnjim incidentom nije ispravno. Imam puno poštovanja prema Jokiću i ne želim da vidim ništa tome slično. Uzbuđen zbog pete utakmice! Napred Sansi“, napisao je Išbija na društvenim mrežama.
NBA liga je na kraju ipak podlegla medijskom pritisku da Nikolu treba kazniti po svaku cenu, ali, srećom, nije otišla predaleko i suspendovala ga. Odlučila se samo za novčanu kaznu od 25.000 dolara.
Jokić bi, ruku na srce, morao da povede računa o ponašanju u nastavku karijere jer ima već popriličnu istoriju incidenata na utakmicama i svako ponavljanje sličnih stvari biće mu otežavajuća okolnost.
Peti meč u seriji između Denvera i Finiksa igra se u sredu u 4 sata ujutru.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2023
SPORT
Niz sramotnih poteza prema Jokiću – od sudija do „novinara“ /video/
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
SPORT
Pešić o vrućim temama – da li će Lučić i Jokić igrati na Mundobasketu i hoće li zvati Pantera
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2023
SPORT
Jokić upao u publiku zbog sramnog poteza vlasnika Finiksa: „Mislio sam da štite igrače“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala