Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zgrožen sam! Kusturica za Sputnjik o atentatu na Prilepina

© Sputnik / Aleksandar MilačićEmir Kusturica
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2023
Pratite nas
Proslavljeni reditelj Emir Kusturica, rekao je za Sputnjik da je atentat na ruskog pisca Zahara Prilepina zločin sa predumišljajem. Jedno je kad se boriš na frontu, a drugo kad ideš da posetiš majku, pa ti neko postavi minu pod auto, dodao je poznati filmski stvaralac.
„Mi smo njemu dali veliku Andrićevu nagradu za izuzetan roman „Obitelj“. Držim da je to jedan od najboljih romana u 21. veku i da je ubijati pisce, naravno, stvar koja nikad neće biti normalna. Jedno je kad se boriš na frontu, a drugo kad ideš da posetiš majku pa ti neko postavi minu pod auto“, izjavio je Kusturica za Sputnjik.
Reditelj je naveo da je zgrožen ovim događajem, i uputio najtoplije želje da što pre napiše roman koji će biti za korak ispred njegovog kapitalnog dela „Obitelj“.
Podsetimo, u subotu je Prilepinov automobil dignut u vazduh na auto-putu u Nižegorodskoj oblasti. U eksploziji je poginuo vozač automobila, a Prilepin je ranjen. Pisac je hospitalizovan sa prelomima i potresom mozga u bolnici u Nižnjem Novgorodu, gde je operisan i uveden u veštačku komu.
Prilepinova pres služba javila je da je od posledica eksplozije poginuo Aleksandar Šubin, pripadnik bataljona „Oplot“ Ruske garde. Policija je nakon toga privela muškarca umešanog u dizanje automobila u vazduh. Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak prema članu teroristički napad.
Automobil Zahara Prilepina - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2023
RUSIJA
Optuženom za atentat na Prilepina određen dvomesečni pritvor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala