- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Optuženom za atentat na Prilepina određen dvomesečni pritvor

© Istražni komitet Ruske Federacije / Uđi u bazu fotografijaAutomobil Zahara Prilepina
Automobil Zahara Prilepina - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2023
Pratite nas
Prema sudskoj odluci, Aleksandru Permjakovu, optuženom za dizanje u vazduh automobila pisca Zahara Prilepina, određen je pritvor u trajanju od dva meseca, saopštila je pres-služba Generalnog tužilaštva Rusije.
Prethodno je Istražni komitet Rusije na svom telegram kanalu objavio da je protiv osumnjičenog za atentat na ruskog pisca Zahara Prilepina podignuta optužnica za terorizam.
„Glavna istražna uprava Istražnog komiteta Rusije je u okviru istrage krivičnog predmeta zbog dizanja u vazduh automobila Zahara Prilepina protiv Aleksandra Permjakova podigla optužnicu zbog izvršenja krivičnih dela propisanih čl. 205 Krivičnog zakona Rusije (teroristički akt) i čl. 222 Krivičnog zakona Rusije (nezakonita trgovina oružjem). Istraga, u svojstvu preventivne mere, zahteva određivanje pritvora”, navodi se u saopštenju.
U subotu je Prilepinov automobil dignut u vazduh na auto-putu u Nižegorodskoj oblasti. U eksploziji je poginuo vozač automobila, a Prilepin je ranjen. Pisac je hospitalizovan sa prelomima i potresom mozga u bolnici u Nižnjem Novgorodu, gde je operisan i uveden u veštačku komu.
Prilepinova pres služba javila je da je od posledica eksplozije poginuo Aleksandar Šubin, pripadnik bataljona „Oplot“ Ruske garde. Policija je nakon toga privela muškarca umešanog u dizanje automobila u vazduh. Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak prema članu teroristički napad.
Ruski pisac Zahar Prilepin  - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
RUSIJA
Prilepin saopštio šta se desilo u trenutku atentata na njega
Zahar Prilepin - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
RUSIJA
Bomba na pisca – apokalipsa koju živimo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala