- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Monstruozna izjava Kijeva o ubijanju Rusa, čekamo reakciju Vašingtona

© Sputnik / Mihail VoskresenskiйPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2023
Pratite nas
Izjava šefa ukrajinske Glavne uprave vojno-obaveštajne službe Kirila Budanova o ubijanju Rusa „u bilo kom delu sveta sve do potpune pobede Ukrajine” još jednom potvrđuje da je odluka ruskog predsednika Vladimira Putina o pokretanju specijalne operacije u Ukrajini bila ispravna, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Prema njegovim rečima, monstruozna izjava Budanova je direktna potvrda toga da kijevski režim nije samo sponzor, već i organizator terorističke aktivnosti.
Peskov je takođe naglasio da Rusija odlučno osuđuje izjavu šefa ukrajinske vojne Obaveštajne službe i da će pažljivo pratiti reakcije zapadnih prestonica na to.

„Budno ćemo pratiti reakciju evropskih prestonica, kao i Vašingtona. Posebno Vašingtona. Iako, teško je zamisliti da ovakve terorističke izjave iz Kijeva mogu ostati bez osude. Zato danas čekamo te osude”, istakao je on.

Portparol je poručio i da će ruske specijalne službe činiti sve što je potrebno kako bi zaštitili Ruse i da niko u to ne treba da sumnja.
Prethodno je Budanov, komentarišući umešanost Kijeva u ubistvo darje Dugine u intervjuu „Jahuu njuz”, izjavio: "Sve što mogu da kažem je da smo ubijali Ruse i da ćemo ubijati Ruse u bilo tački sveta, do pune pobede Ukrajine".
Municija kalibra 155mm - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
SVET
SAD: Kijev neće moći da se suprotstavi Rusiji ukoliko prestane da dobija vojnu pomoć
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala