- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kineski mediji: Napadom na Kremlj, Kijev prešao sve crvene linije

© Sputnik / Mihail VoskresenskiйPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
Pratite nas
Napad dronova na Kremlj predstavlja kršenje prećutne crvene linije, a ukrajinski lider Vladimir Zelenski je time isprovocirao opasnu eskalaciju, piše kinesko izdanje „Global tajms”.

„Tokom više od godinu dana, koliko traje sukob u Ukrajini, nijedna od strana nije pokušavala da napadne zdanja u kojima se nalaze predstavnici vlasti", navodi se u tekstu, uz ocenu da bi sada meta mogli da postanu takvi objekti u Ukrajini.

Ranije su mete napada bili samo vojni objekti i objekti kritične infrastrukture.

„Ovoga puta je u napadu bila pređena prećutna crvena linija, koju su uspostavile obe strane”, rekao je za izdanje mlađi naučni saradnik Instituta za istraživanje Rusije, Istočne Evrope i Centralne Azije kineske Akademije društvenih nauka Džang Hun.

Sa svoje strane, vojni stručnjak i TV komentator Sung Džunping pretpostavio je da Rusija može da odgovori na ovakve postupke veoma oštro, što će dovesti do velikih gubitaka u redovima Oružanih snaga Ukrajine.
Podsetimo, pres služba Kremlja saopštila je da je tokom noći 3. maja kijevski režim pokušao da izvede napad dronovima na kremaljsku rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina. Dve letelice su onesposobljene, a u napadu nije bilo žrtava ni materijalne štete. Portparol predsednika Dmitrij Peskov kasnije je rekao da predsednik države u tom trenutku nije bio u Kremlju.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
RUSIJA
Lavrov: Rusija će na napad dronovima odgovoriti akcijom, a ne razgovorima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala