- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Crnogorska policija pojačala aktivnosti posle ubistava u Srbiji, pronađena veća količina oružja

© Sputnik / Boban NovovićCrnogorska policija
Crnogorska policija - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
Pratite nas
Crnogorska policija pojačala je kontrole kako bi pronašla oružje u ilegalnom posedu građana, posle dva masovna ubistva koja su se dogodila u Srbiji
Veća količina oružja pronađena je na više lokacija u Crnoj Gori, saopšteno je iz policije.
Kako su kazali iz policije, službenici Odeljenja bezbjednosti Bar su oduzeli dva pištolja, 19 komada detonatorskih kapisli, 30 metara sporogorećeg štapina, dve vežbovne protivtenkovske mine, 14 komada municije raznog kalibra, tri ručna suzavca, 25 komada pištoljske municije.
U opštini Kotor oduzet je pištolj i puška, kao i sedam metaka pištoljske municije.
U Herceg Novom oduzet je pištolj marke CZ 99, sa 88 komada metaka zbog isteklog važenja dozvole. U ovoj opštini oduzet je i gasni pištolj marke „Ekol Tirol“ bez dozvole, sa 50 komada barutnih metaka, kao i osam patrona puščane municije. U opštini Tivat oduzet je gasni pištolj i četiri pištoljska metka.
Na teritoriji opštine Nikšić pronađeno je i oduzeto više komada vatrenog oružja, municije i sredstava posebne namene.
„Nikšićka policija je sinoć, postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi osamnaestogodišnje lice iz Nikšića i tom prilikom od oca ovog lica oduzela dva pištolja u ilegalnom posedu, kao i lovački karabin u ilegalnom posedu“, poručuju iz policije.
Osim toga, kako su kazali, oduzeto je i 245 komada municije različite vrste i kalibra, dva prazna pištoljska okvira i dva okvira u kojima se nalazilo 12 komada municije, redenik sa 50 komada puščane municije i jedan optički nišan.
Pronađeni su i oduzeti i topovski udar, tri komada ručnih dimnih bombi i jedna fleš bomba, kao i dva inicijalna upaljača, prenosi RTCG.
Podsetimo, crnogorski ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, posle masovnih pucnjava u Srbiji, održao je kolegijum s direktorom Uprave policije (UP), pomoćnicima i načelnicima regionalnih centara, i da je na sastanku dogovoreno da se UP „podigne na veći stepen pozornosti“.
On je najavio i rigoroznije kontrole za dobijanje dozvole za oružje i restriktivniji pristup pri produžavanju dozvola, pojačano praćenje sumnjivih osoba, te jačanje svih aktivnosti tokom letnje turističke sezone, što podrazumeva i veće prisustvo uniformisanih policajaca na ulicama.
Pomen - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
DRUŠTVO
U jednom danu deset sahrana ubijenih, ranjeni iz Mladenovca van životne opasnosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala