- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Zbog događaja u Srbiji, FBiH podiže stepen bezbednosti na najviši nivo

© Sputnik / Senka MilošSarajevo
Sarajevo  - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak i zamenik direktora FUP-a Ensad Korman danas su uputili dopis upravama policija kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova s ciljem dodatnog angažovanja svih raspoloživih policijskih kapaciteta i podsticanja saradnje nadležnih institucija sa građanima.
U saopštenju se navodi da nemili i stravični događaji koji su se desili u Republici Srbiji i događaja u Bihaću odlučili da preduzmu određene mere.

"Živote su izgubila nevina deca i zaposleni u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koje je počinio dečak njihov vršnjak. Usledilo je masovno ubistvo koje je počinio dvadesetogodišnjak u Mladenovcima, a činjenice je da su službenici Federalne uprave policije tokom jučerašnjeg dana lišili slobode osamnaestogodišnjeg mladića iz Bihaća koji je na društvenim mrežama pretio da će počiniti masakr u Ekonomskoj školi u Bihaću. Sve to izazvalo je nesigurnost i strah kod građana Bosne i Hercegovine," saopšteno je iz FUP-a, preneo je sarajevski portal Klix.

U daljem pojašnjenju piše da će se dodatno angažovanje policije odnosi na povećano prisustvo policijskih službenika oko škola, vrtića, u sredstvima javnog prevoza, na mestima okupljanja maloletnika i tinejdžera, te aktivno praćenje društvenih mreža i foruma, na kojima se mogu prikupiti informacije o osobama koje podržavaju ovakav ili sličan vid nasilja, kao i druge aktivnosti čija je svrha onemogućavanje izvršenja ovakvih krivičnih dela.
"Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije će pružiti svu neophodnu pomoć sa svojim materijalno-tehničkim i kadrovskim kapacitetima, kako bi se stepen sigurnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine podigao na najviši mogući nivo i pojedinci sprečili u vršenju krivičnih dela, čiji smo svedoci u prethodnih nekoliko dana," piše u saopštenju.
Policija ispraznila migrantski kamp u Bihaću. - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Policija reagovala na zahtev građana: Ispražnjen migrantski kamp u Bihaću /video/
Pomen stradalima u OŠ Vladislav Ribnikar u Hramu Svetog Save - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
DRUŠTVO
Srbija tuguje: Širom zemlje građani odaju poštu ubijenima u beogradskoj školi /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala