- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Davljenici daju bogatstvo i hvataju se za slamku spasa

© AFP 2023 / JOE KLAMARSem Alardajs
Sem Alardajs - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
Pratite nas
Engleski premijerligaš Lids saopštio je u sredu da će legendarni Sem Alardajs voditi klub do kraja sezone u Premijer ligi i probati da izbori opstanak u poslednja četiri kola.
Alardajs (68) je na mestu trenera prvog tima zamenio Španca Havija Grasiju (53), koji je u februaru preuzeo ekipu, a otkaz dobio na rođendan u ponedeljak popodne.
Grasija je vodio Lids na 12 utakmica, a ostvario je samo tri pobede. Poslednji put sedeo je na klupi pre četiri dana na meču sa Bornmutom u ubedljivom porazu od 4:1.
Legendarni Alardajs će debitovati na klupi Lidsa u subotu od 16 časova na utakmici protiv Mančester sitija u okviru 35. kola Premijer lige.
Britanski mediji navode da će glavni zadatak iskusnog trenera biti da izbori opstanak sa Lidsom jer se klub trenutno nalazi na 17. mestu na tabeli sa 30 bodova.

Za angažman od mesec dana i četiri utakmice, Alardajsu će biti plaćeno pola milion funti, a ukoliko uspe da sačuva velikana iz Jorkšira u Premijer ligi dobiće još 2,5 miliona britanskih novčanica kao premiju. Dakle, tri miliona za četiri utakmice - ako opstane.

Alardajs je poznat kao stručnjak za opstanak jer ima sjajan skor u protekloj deceniji kada je u pitanju borba za život.
U protekloj deceniji uspevao je da zadrži u Premijer ligi Sanderlend, Kristal Palas i Everton, jedino što nije uspeo isto sa Vest Bromom, mada, kako kaže, nije tada spreman ušao u poduhvat.
„Bio sam šokiran. Nisam ni mislio da će se u ovom delu sezone ovo dogoditi. Mislio sam da nema posla. Mogao sam to da uradim uz više vremena, ali imamo četiri utakmice i nadam se da ću ovaj sjajni klub sačuvati u Premijer ligi“, rekao je Alardajs.
U Lidsu ima najmanje vremena, samo četiri kola i težak raspored, jer posle Mančester sitija sleduju utakmice sa Njukaslom (kući), Vest Hemom (gost) i Totenhemom (kući).
SPORT
Ludnica u Napulju /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala