- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ludnica u Napulju /foto/

Pratite nas
Fudbaleri Napolija osvojili su toliko čekanu titulu u Seriji A pet kola pre kraja prvenstva, pošto su odigrali nerešeno (1:1) na gostovanju u Udinama u okviru 33. kolu nacionalnog šampionata.
Napoli je stigao do treće titule u istoriji kluba, a prve posle 33 godine i vremena Dijega Armanda Maradone. Udineze je poveo u 13. minutu golom Sandija Lovrića, dok je Viktor Osimen u 52. minutu postavio konačnih 1:1.
Napoli je prvi sa 80 bodova, dok je Lacio drugi sa 64 i ne može da ih prestigne. Klub iz Napulja je imao veliku podršku navijača u Udinama, a organizovao je i praćenje duela na stadionu „Dijego Armando Maradona“, gde je burno proslavljeno osvajanje titule.
Ogroman broj stanovnika Napulja izašao je na ulice. Gotovo ceo grad od Vezuvom. Nestvarne scene zabeležili su reporteri na licu mesta.
Čitav grad je goreo, upaljene su baklje, a posebno je živo bilo kod murala legendarnom Maradoni koji u Napulju ima status božanstva, jer je upravo on poslednji koji je pre ove generacije doneo Napoliju dve titule šampiona Italije.
Bilo je i incidenata. U Udinama su na primer domaći huligani pretukli nekoliko pristalica Napolija koji su ušli na teren da proslave titulu, a proslavu skudeta u svojim gradovima sprečili su ultrasi Varezea i Avelina.
Podsetimo, Napoli je želeo da proslavi titulu još u subotu popodne na svom terenu, ali je lokalni rival Salernitana odnela bod u finišu (1:1) i namerno pokvarila plan lideru.
Napoli - Salernitana, proslava titule - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
SPORT
„Ne znate šta ste propustili“ – ispala dana zbog koje im se smeje cela Italija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala