Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Znamo li? Iz dubine mraka velike tragedije čulo se strašno upozorenje – za sve

CC0 / piksabej / Za vršnjačko nasilje nije odgovorna isključivo porodica...
 Za vršnjačko nasilje nije odgovorna isključivo porodica... - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
Pratite nas
Znamo sve o svetskim ratovima, geopolitičkim lomovima, bitkama udaljenim hiljadama kilometara, a znamo li šta nam se dešava tu, na samo nekoliko koraka, u dečjoj sobici?
Znamo sve o globalnim zaverama, namerama planetarnih lidera, tajnim naumima vladara iz senke, a znamo li šta je plan malog klipana i šiparice koji su tu, pored nas?
Znamo sve o potresima na svetskim berzama, ekonomskim krizama, finansijskim špekulacijama, kriptovalutama, a znamo li na šta će nam deran potrošiti zgužvani džeparac iz džepa trenerke?
Znamo sve o domaćim i međunarodnim deklaracijama, rezolucijama, projektima, dokumentima, aneksima, propisima, mapama puta, a znamo li šta piše na koricama sveske za biologiju ili istoriju našeg pubertetlije?
Znamo sve o biolaboratorijama, odbeglim virusima, vakcinama, genetskom inženjeringu, a znamo li kakav se hemijski proces odvija u glavici deteta koje nam je najbliže?
Znamo sve o nukleranom, hipersoničnom, strateškom i taktičkom oružju koje preti planeti, a znamo li da li nam dete u šarenoj kutijici skriva neku municiju?
Znamo sve o velikim političkim gibanjima, ubrzanim prestrojavanjima i malih država, unipolarnom i multipolarnom svetu, a znamo li šta nam đak radi u nekom ćošku na malom i velikom odmoru?
Znamo sve o četvrtoj industrijskoj revoluciji, paklenim planovima iz Davosa, veštačkoj inteligenciji, ali znamo li u šta nam tokom noći dete bulji na osvetljenom displeju?
Znamo sve o krivcima, odgovornima, znamo da delimo lekcije, da upiremo prstom, da gnevno etiketiramo, ali znamo li kako se osećaju deca koja danas pale sveće svojim ubijenim drugarima ispred Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda?
Sada svi znamo sve. Kako je trebalo, kako je moralo, ko je zatajio, gde su načinjeni propusti, ko je napravio rupu u prstenu obezbeđenja, ko je zaspao u lancu ovlašćenja…
Sada svi znamo sve. Kako je urušen sistem vrednosti, kako smo uvezli fenomene koji razaraju društveno tkivo, na koji način smo sunovratili kulturološki model, kako smo ubili tradicionalnu porodicu….
Sad svi znamo sve…
Ali, iz dubine mraka strašne tragedije koja je u sredu zavila Srbiju u crno, još odjekuje vrišteće upozorenje za sve:
Znamo li svoju decu?
Tekst možete čuti i u audio verziji:
Pomen stradalima u OŠ Vladislav Ribnikar u Hramu Svetog Save - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
DRUŠTVO
Srbija tuguje: Širom zemlje građani odaju poštu ubijenima u beogradskoj školi /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala