- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kina poziva Kijev i Moskvu da izbegavaju dalju eskalaciju situacije

© AP Photo / Andy WongZastava Kine vijori se na vetru između višespratnica u Pekingu
Zastava Kine vijori se na vetru između višespratnica u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
Pratite nas
Strane koje učestvuju u vojnom sukobu u Ukrajini treba da izbegavaju sve akcije koje mogu da pogoršaju krizu, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Mao Ning, komentarišući napade Kijeva na Kremlj.
„Stav Kine o ukrajinskoj krizi je dosledan i jasan – sve strane treba da izbegavaju akcije koje mogu da dovedu do dalje eskalacije“, izjavila je portparol na konferenciji za medije.
Ranije je pres služba Kremlja saopštila da je tokom noći 3. marta kijevski režim pokušao da bespilotnom letelicom izvede napad na rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina u Kremlju. Dve letelice su onesposobljene. U napadu nije bilo žrtava niti materijalne štete. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kasnije je za Sputnjik izjavio da predsednik u tom trenutku nije bio u Kremlju.
Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da su u Vašingtonu videli informacije o pokušaju napada dronovima na Kremlj ali da ne mogu da potvrde njihovu verodostojnost. Bela kuća je saopštila da ne podstiče Kijev da izvodi napade na teritoriji Rusije.
Moskva  - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
RUSIJA
Moskva će odgovoriti na napad na Kremlj: Ruski ambasador oštro reagovao na izjave Vašingtona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala