- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bugarski novinar: SAD bi mogle da se razočaraju u svoju podršku Ukrajini

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaAmerički instruktori sa ukrajinskim vojnicima
Američki instruktori sa ukrajinskim vojnicima - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
Pratite nas
Vašington ne bi želeo da ime zemlje na bilo koji način bude povezano sa situacijama kao što je napad dronova na Kremlj, izjavio je bugarski novinar Valerij Todorov.
On je podsetio na nedavne informacije da Ukrajina više ne izveštava svoje saveznike o svojim dejstvima.
Todorov je, verovatno, imao u vidu članak lista „Politiko“, u kom se autori pozivaju na izjave dva visoka evropska zvaničnika koji su kazali da Kijev, u pokušaju da izbegne curenje podataka, više ne deli sa svojim saveznicima informacije vezane za kontraofanzivu.
„Ovakvo saopštenje je najverovatnije u vezi sa tim što Sjedinjene Američke Države ne žele da budu umešane u ‘takvu vrstu akcija protiv stanovništva i rukovodilaca’, koje se ‘graniče sa terorizmom’“, izjavio je Todorov.
On smatra da će se Vašington, u dugoročnoj perspektivi, suočiti sa „avganistanskim sindromom“.

„Međutim, želim da kažem da u daljoj perspektivi postoji rizik od ‘avganistanskog sindroma’. SAD se u nekom momentu mogu razočarati u svoju podršku Ukrajini. Zbog toga se Kijev veoma ozbiljno odnosi prema kontraofanzivi, a s druge strane, Rusija želi da pokaže da je u stanju da tamo deluje“ , istakao je Todorov.

Ranije je pres služba Kremlja saopštila da je tokom noći 3. marta kijevski režim pokušao da bespilotnom letelicom izvede napad na rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina u Kremlju. Dve letelice su onesposobljene. U napadu nije bilo žrtava niti materijalne štete. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kasnije je za Sputnjik izjavio da predsednik u tom trenutku nije bio u Kremlju.
Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da su u Vašingtonu videli informacije o pokušaju napada dronovima na Kremlj ali da ne mogu da potvrde njihovu verodostojnost. Bela kuća je saopštila da ne podstiče Kijev da izvodi napade na teritoriji Rusije.
Moskva  - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
RUSIJA
Moskva će odgovoriti na napad na Kremlj: Ruski ambasador oštro reagovao na izjave Vašingtona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala