- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Da su nam pričali svi bismo prihvatili 2:1 za Partizan“ – Anđušić i Smailagić veruju u pobedu

© Sputnik / Lola ĐorđevićDanilo Anđušić
Danilo Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
Pratite nas
Istopila se prednost Partizana u krcatoj Areni, ali ostaje još jedna prilika da crno-beli na domaćem terenu obezbede polufinale Evrolige. Dok Danilo Anđušić podvlači da ekipa ima dva dana da se smiri, Alen Smailagić veruje da će biti lakše kada se timu pridruži Matijas Lesor.
Nije košarkašima Partizana bilo previše do razgovora posle poraza od Real Madrida, ali Danilo Anđušić kratko je analizirao prelomne trenutke meča.

„Nismo odigrali lošu utakmicu, dobro smo odigrali na početku, ali promenili su odbranu i nismo se snašli. Tada je krenuo Tavares da dominira u reketu i vratili su se i držali egal do kraja. Imamo sad dva dana da se smirimo, pa da vidimo šta još možemo da popravimo do sledeće utakmice i da pobedimo, da se ne vraćamo u Madrid“, rekao je Anđušić.

U Areni je ponovo oboren rekord, crno-bele je pratilo 20.091 navijač, a atmosfera pogotovo na početku bila je takva da je poželi svaki tim.
„Žao nam je zbog toga što smo izgubili u ovoj atmosferi, neverovatno šta rade navijači i krivo nam je što ih nismo obradovali. Imamo i sledeću utakmicu pred našim navijačima i nadam se da će da nas lepo podržati. Vraća se Lesor i značiće nam u rotaciji pod košem i u tom duelu sa Tavaresom i verujem da možemo do pobede u četvrtak. Svi bismo prihvatili da je 2:1 pred četvrtu utakmicu. Verujemo u tim i najvažnije je da prođemo", zaključio je Anđušić.
Alen Smailagić pohvalio je rivala, ali istakao da je Partizan pokazao da može da se nosi sa njima i bez Kevina Pantera i Matijasa Lesora u timu.

„Real je dobra, kvalitetna ekipa. Pokazali smo da možemo da odigramo na visokom nivou i bez dva lidera u timu. Sledeću utakmicu ćemo imati jednog od njih u timu tako da će sigurno biti mnogo lakše, bićemo ozbiljniji za sledeću utakmicu“, rekao je Smailagić.

Veruje da će sa kapitenom i ljubimcem navijača na terenu biti lakše, ali to što nisu igrali Pantera i Lesora nije sprečilo da pruže podršku saigračima i budu jedni od najvatrenijih navijača.
„Oni su uvek tu da mi pruže podršku, tu su i u ovom teškom trenutku. Znaju da me i grde nekada, ali stvarno su mi kao braća. U svakoj porodici ima i svađe, važno je da sve brzo prođe“, objasnio je Smailagić.
Novu šansu za treću pobedu protiv Reala Partizan ima u četvrtak takođe na domaćem terenu.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SPORT
Neverovatni rezultati glasanja u Americi – Jokić nije bio ni blizu nagrade
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SPORT
Amerika je odlučila –Jokić bez treće MVP titule u nizu
Partizan - Real - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SPORT
Obradović: Izgubili smo utakmicu zbog loših odluka u napadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala