- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neverovatni rezultati glasanja u Americi – Jokić nije bio ni blizu nagrade

© AP Photo / Matt SlocumDžoel Embid i Nikola Jokić
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
Pratite nas
Nije uspeo Nikola Jokić da po treći put ponese zvanje najboljeg košarkaša NBA lige, ali je neverovatno koliko je zapravo bio daleko od toga. Džoel Embid imao je daleko veći broj glasova, dok je srpski as lako bio bliži trećem mestu u trci prema izboru novinara.
Kada se gledaju zasluge na terenu Nikole Jokića i Džoela Embida, Kamerunac imao nešto veće brojke u proseku, međutim srpski as je odigrao fantastičnu sezonu i po učinku nije bio daleko od Embida.
Međutim, u trci za najboljeg košarkaša NBA lige Jokić je na veliko iznenađenje bio jako daleko od glavnog konkurenta. Čak 73 od 100 novinara glasalo je da Embid ponese zvanje najboljeg košarkaša NBA lige ove sezone, dok je Jokić ostao na 15 glasova.
Ispod srpskog reprezentativca bio je Janis Adetokumbo sa 12 glasova, što znači da se više prelamalo oko toga da li će Jokić biti drugi ili treći u trci, dok očigledno za nagradu nije bio u planu.
Čak 52 novinara glasalo je da Jokić bude drugi u trci, dok je 25 glasova za drugo mesto otišlo u ruke Embida. Bilo je i onih koji su Jokića videli kao tek trećeg favorita, dobio je 32 glasa za treće mesto, međutim u toj koloni ipak je bio ubedljiviji Janisa sa 65 glasova.
Neočekivano i čudno, među glasačima se našao i jedan koji Jokiću nije dodelio glas ni za jednu od prvih pet pozicija, što je zaista neverovatno s obzirom na to koliko je srpski as igrao fantastično tokom cele sezone.
Kada se sve sabere, 915 glasova bilo je za Embida, dok je Jokić imao 674, a Janis 606. Dok se tokom sezone vodila polemika o napetoj trci, a bilo je nedelja i kada je srpski as vodio, očekivao se daleko neizvesniji ishod, pogotovo zbog sporne situacije kada Embid nije igrao protiv Denvera i tako izbegao direktan okršaj sa glavnim konkurentom.
Nije to smetalo glasačima koji su ipak nepravedno Jokića. dvostrukog osvajača MVP priznanja približili trećem, a ne prvom mestu.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SPORT
Amerika je odlučila –Jokić bez treće MVP titule u nizu
Partizan - Real - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SPORT
Obradović: Izgubili smo utakmicu zbog loših odluka u napadu
Partizan - Real - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
SPORT
Partizan ispustio 15 poena prednosti i prvu meč-loptu – Real izborio drugu utakmicu u Beogradu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala