- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Durenta pitali o Denveru, on pričao o Jokiću: „Da li sam iznenađen?“

© AP Photo / David ZalubowskiKevin Durent
Kevin Durent - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
Pratite nas
Kevin Durent, uz Devina Bukera, najveća zvezda Finiks Sansa, poručio je posle poraza svog tima od Denvera u prvom meču polufinala-plej ofa Zapadne konferencije, da nije iznenađen rezultatom. Razlog? Nagetsi u svojim redovima imaju dvostrukog uzastopnom MVP-ja Nikolu Jokića.
Upravo je Jokić uz Džamala Mareja predvodio Denver do rutinske pobede nad Finiskom rezultatom 125:107, a novinare u SAD zanimalo je da li je Durent iznenađen zbog takvog epiloga.
Superstar i reprezentativac Amerike iskreno se nasmejao na pitanje koje je dobio na konferenciji po završetku susreta u kom je Jokić zabeležio dabl-dabl učinak sa 24 poena uz čak 19 skokova i pet asistencija.
„Nagetsi? Da li sam iznenađen? Da li sam iznenađen u vezi sa Nagetsima? Đavola sam iznenađen. Oni su prvi s razlogom, imaju dvostrukog uzastopnog MVP-ja lige, imaju dubinu u postavi. Ne, naravno da nisam iznenađen jer su oni sposobni da izađu na teren i pobeđuju utakmice, a na nama je da radimo. Moramo da pogledamo snimke, da vidimo gde smo grešili i da se potrudimo da ih ispravimo u drugom meču. To je kao i svaka druga utakmica“, izjavio je Kej-Di.
Nije se na tome zaustavio Durent, već je dodatno nahvalio Srbina.
„Jokić je učinio da brojke Denvera izgledaju bolje. On je učinio mnogo za kretnju lopte i držao je u 'živom' u igri. Denverovi momci su bili brzi u protoku lopte i dišli su do više šuteva. Mislim da su oni imali 17 šuteva više od nas, moramo da budemo bolji u tome“, jasan je as Finiksa.
Upravo je Durent bio najefikasniji u taboru Sansa, ali njegovih 29 poena i 14 skokova nisu bili dovoljni da se stane na put zahuktalom Denveru koji će u narednom meču takođe biti domaćin u Bol areni, a onda se serija seli u Arizonu.
Inače, potez utakmice dogodio se nakon što je Nikola Jokić zakucao i posterizovao američkog superstara koji je kasnio da ga izblokira.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Nikola Jokić i Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
SPORT
Amerika objavila datum koji čeka Srbija
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
SPORT
Jokić i Denver uništili Finiks – Somborac „posterizovao“ Durenta /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala