Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Udruženje novinara Srbije proglasilo Asanža za počasnog člana

© Meždunarodnoe agentstvo video novosteй RuptlyUzbunjivač Džulijen Asanž
Uzbunjivač Džulijen Asanž - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
Pratite nas
Udruženje novinara Srbije podržalo je inicijativu predsednika Italijanskog sindikata novinara Vitorija de Trapanija i Evropske federacije novinara i proglasilo novinara Džulijana Asanža za počasnog člana.
U Deklaraciji koju su u Rimu pročitali predstavnici FNSI-ja supruzi Džulijana Asanža, Steli Moris, pozivaju se evropske vlade da aktivno rade na tome da obezbede oslobađanje Asanža.
„Mi, dole potpisani evropski sindikati i udruženja novinara, pridružujemo se IFJ - u i pozivamo američku vladu da odustane od svih optužbi protiv Džulijana Asanža i dozvoli mu da se vrati kući svojoj ženi i deci", navodi se u Deklaraciji, koju potpisuje i UNS.
FNSI je Steli Asanž uručio člansku kartu Džulijana Asanža. Inače, ovaj sindikat je pokrenuo celokupnu inicijativu i prvi dodelio počasno članstvo Asanžu, precizirao je UNS.
Kombinacija napravljena 3. jula 2013. prikazuje arhivsku fotografiju osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža (levo) od 7. juna 2013. u Londonu i skrinšot bivšeg američkog agenta Državne bezbednosne agencije (NSA) Edvarda Snoudena napravljen 6. juna 2013. u Hongkongu - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2021
Ko razotkrije mutne radnje Amerike, ovako će završiti: Asanž i Snouden ― isto delo, različite sudbine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala