- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Realov divljak na stubu srama – žestoke reakcije zbog rvačkog zahvata /foto, video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarka
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
Pratite nas
Velika prašina podigla se zbog haosa i prekida meča u Madridu tokom drugog susreta četvrtfinala Evrolige između Reala i Partizana. U centru pažnje našao se Žerson Jabusele, koji je rvačkim zahvatom bacio na pod ni krivog ni dužnog Dantea Egzuma. Takav nesportski potez francuskog gorostasa naišao je na žestoku osudu javnosti.
Evroliga je izdala saopštenje iza ponoći i u narednim satima biće poznate kazne, a velika je verovatnoća da će ona najteža, drakonska, biti izrečena Žersonu Jabuseleu koji je pokazao da nije košarkaš, već da je divljak i da bi komotno mogao da pređe u ring, da se oproba s kečerima, jer ono što je uradio Egzumu, je za svaku osudu.
Trenutak kada ga hvata s dve ruke, prevrće i baca, zgrozio je košarkaški svet i to u trenucima, kada je samo 100 sekundi delilo Partizan od sigurne pobede i velikih 2:0. Nije sportski mogao da podnese i da primi poraz Francuz, koji je reagovao tako kako je reagovao, ali je jasno da će snositi posledice.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
SPORT
„Srpski snajper“ neuspešno završio misiju u Americi
Brojni ugledni košaršaki portali iz Španije i Evrope, osudili su u svojim izveštajima takvo ponašanje i očekuju da će izgrednik biti adekvatno sankcionisan.
Tek su na društvenim mrežama ogorčeni košarkaški fanovi osuli drvlje i kamenje na Žersona Jabuselea.
„Sramno!“, bio je jedan od najkraćih, ali verovatno i najispravnijih komentara gde se zadržala pristojnost za podmuklo delo u režiji košarkaša Real Madrida.
Traži se kazna za Jabusela koji je potpuno opravdano završio na stubu srama. Traži se kazna više od jedne utakmice, dok navijači komentarišu i nadaju se da je Dante Egzum dobro. Takođe, navijači smatraju da nema šanse da Jabuseleu bude dozvoljeno da doleti u Beograd, gde mu nije mesto jer mora da bude sankcionisan.
Prema prvim informacijama, koje će tokom dana sasvim biti osvežene, sjajnom košarkašu Partizana stradao je ligament drugog prsta na stopalu i on je sa štakama napustio dvoranu Vizink centar posle skandala i haosa u Madridu.
Navijači su toliko ogorčeni da su bes iskalili kroz komentare da Jabusele ne bi trebalo da bude kažnjen samo na košarkaškom terenu, već i van njega, kao i da bi suspenzija do kraja sezone bila adekvatno opravdana.
Podsetimo, zakuvalo se nakon što je Kevin Panter čuvao loptu i uporno driblao Serhija Ljulja, posle čega je prekaljeni španski as pobesneo i napravio je žestok faul. Sevnula je varnica i „buknuo je požar“ na parketu. Na sve strane guranje, udarci, rvački zahvati i bacanje po parketu, a s obzirom na to da su praktično svi košarkaši oba tima završili na parketu, sudije su bile primorane da 100 sekundi pre kraja odsviraju kraj i na snazi je ostao aktuelni rezultat 80:95 za Partizan.
Naredni meč biće odigran u Beogradu 2. maja, a karte za taj susret rasprodate su za manje od četiri sata i jasno je da će Arena biti krcata. Željko Obradović, trener crno-belih, uputio je jasnu poruku navijačima da sve ostane u domenima košarke i da ono što se dogodilo ostane u Madridu.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
SPORT
Obradović: Snimak postoji, a sada želim da se priča samo o košarci
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
SPORT
„Srpski snajper“ neuspešno završio misiju u Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala