- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Srpski snajper“ neuspešno završio misiju u Americi

© AP Photo / Charles KrupaBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
Pratite nas
Košarkaši Atlante Hoks eliminisani su od Bostona na startu plej-of serije Istočne konferencije. Seltiksi su slavili u šestom meču - 128:120 na gostovanju u Džordžini, te je tim Bogdana Bogdanović nadigran ukupnim rezultatom 4:2 u seriji.
Borila se Atlanta, ali su Kelti uspeli da opravdaju ulogu favorita i domognu se polufinala plej-ofa Istoka.
Bogdan Bogdanović je za nepunih 20 minuta provedenih na parketu ubacio 12 poena, imao je i jednu asistenciju, dok je najefikasniji kod Hoksa po običaju bio Trej Jang sa 30 poena, tri skoka i 10 asistencija.
„Srpski snajper“ pogodio je samo jednu trojku iz četiri pokušaja. Iako je Jang bio najefikasniji, on je promašio čak 12 od 13 šuteva u drugom poluvremenu, pa je bilo jasno da Boston ide ka brejku, samim tim i polufinalu, jer ovakva Atlanta ne može da mu parira.
Hoksi nisu mogli, a ni znali da stanu na put raspoloženom Džejlenu Braunu i Džejsonu Tejtumu. Prvopomenuti je bio najefikasniji akter susreta sa 32 poena, Tejtum je imao koš manje, uz impresivnih 14 skokova i sedam asistencija.
Meč je obilovao rezultatskom neizvešnošću do same završnice, kada je Boston serijom 11:0 u četvrtoj četvrtini uspeo da se odlepi. Presudna je bila trojka Ala Horforda, koja je Keltima trasirala put ka polufinalu Istoka, gde ih očekuje dvoboj sa Filadelfijom, a prvi meč zakazan je već za ponedeljak.
U noći između petka i subote očekuje se rasplet u preostalim dvobojima prve runde Zapadne konferencije, gde se sastaju Sakramento Kingi i Golden Stejt, koji vodi u seriji 3:2, dok Lejkersi na svom terenu imaju meč loptu protiv Memfisa.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
SPORT
Obradović: Snimak postoji, a sada želim da se priča samo o košarci
Partizan - Makabi, Evroliga - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
SPORT
Ponoćno zasedanje i saopštenje Evrolige zbog haosa u Madridu – tek će da pljušte kazne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala