- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ponoćno zasedanje i saopštenje Evrolige zbog haosa u Madridu – tek će da pljušte kazne

© Tanjug / VLADIMIR SPORCICPartizan - Makabi, Evroliga
Partizan - Makabi, Evroliga - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
Pratite nas
Evroliga se oglasila saopštenjem iza ponoći, objasnivši zbog čega je meč u dvorani Vizink centar između Real Madrida i Partizana prekinut 100 sekundi pre kraja. Kada su izrečene kazne za sve aktere incidenta zbog napuštanja klupe i ulaska na parket, nijedan tim nije imao dovoljno košarkaša, a to je minimum dva, neophodnih da se meč privede karaju.
Zbog toga je meč prekinut i registrovan rezultatom koji je u tom trenutku bio na snazi, a to je 80:95 u korist beogradskih crno-belih.
U ponoćnom saopštenju Evrolige navedeno je sledeće:
„Druga utakmica plej-of serije između Real Madrida i Partizana prekinuta je minut i 40 sekundi pre kraja, kadaj e došlo do svađe na terenu i gotovo obe klupe su bile ispražnjene i našle su se na terenu. Kada su izrečene kazne za sve igrače učesnike incidenta zbog napuštanja klupa, nijedan tim nije imao dovoljno igrača, minim dvojicu, neophodnih da se meč okonča. Tako da se utakmica smatra zvanično završenom u trenutku kada je prekinuta - 80:95 u korist Partizana koji sada vodi u seriji 2:0“, stoji u saopštenju EL, a isključen je čak 21 igrač oba tima.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
SPORT
„Srpski snajper“ neuspešno završio misiju u Americi
Evroliga je prosledila prijavljene činjenice nezavisnom disciplisnkom sudu Evrolige, koji će u narednih 24 časa doneti nove odluke, odnosno izreći kazne zbog haosa i skandala koji se odigrao u četvrtak uveče u dvorani Vizink centar, gde je, čini se najdeblji kraj, izvukao Dante Egzum kom je stradao prst stopala.
Evroliga je takođe najoštrije osudila događaje koji su se odigrali, poručivši da je to nešto što ne predstvlja prave vrednosti i poštovanje koje liga i klubovi promovišu.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
SPORT
Obradović: Snimak postoji, a sada želim da se priča samo o košarci
Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
SPORT
Objavljene posledice divljačkog nasrtaja na košarkaša Partizana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala