- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odgovor na nasilje – ovacije i osmesi Obradovića i povređenog Egzuma /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
Pratite nas
Sa osmehom na licu i podignutom štakom uvis Dante Egzum, žrtva Realovog nasilinika Žersona Jabuselea, napustio je dvoranu „Vizink centar“ posle haosa i prekida u kom izvukao deblji kraj.
Navijači Partizana koji su napustili dvoranu, sačekali su svoje heroje aplauzom i pesmom, a orilo se „Dante Egzum, Dante Egzum“ i „Uzmi Željko evrotitulu“.
Zaslužio je ovacije košarkaš crno-belih, kom je stradala tetiva drugog prsta na stopalu, a detaljni lekarski pregledi po dolasku u Beograd utvrdiće tačan stepen povrede i tek onda će biti poznato kolika pauza mu predstoji.
Najbolji odgovor imali su Željko Obradović i njegovi učenici na nezapmaćeno nasilje u Madridu. Najtrofejniji stručnjak Starog kontinenta takođe je posle svega navukao osmeh na lice, a podelio je i lekciju iz lepog ponašanja na konferenciji za medije, jer nije želeo da doliva ulje na vatru, već je, iskusno, spustio loptu i poručio da u Beogradu mora da bude priređen fantastičan doček Realovim košarkašima i ekspediciji, i da je na sve ono ružno i nesportski što se dogodilo u Madridu, stavljena tačka.
Veličinu je Željko dokazao i kada je u hodnicima dvorane Vizink centar zagrlio legendu Reala Rudija Fernandeza i tešio ga posle poraza i svega što se dogodilo, dok su košarkaši Partizana na putu ka svlačionici slali poljupce navijačima na tribinama.
„U Beogradu treba da ih dočekamo na isti način kao oni nas. Želim da sve prođe mirno i da ih ugostimo kako treba. Ponoviću to u Beogradu. Navijači treba da pomognu našem timu, kao što su radili u Madridu. Moramo da pričamo samo o košarci, nema potrebe za drugim temama. Snimak posoji, svi će da vide kako je sve počelo i to nije važno. Igrači su posle toga razgovarali, objasnili su sve. Postoje nervi, emocije, sve je tu. Veruje da je stvar prošlosti i da će svi to da shvate. Nema potrebe da nastavljamo da pričamo o tome“, zaključio je Željko Obradović.
Serija se posle 0-2 iz Madrida, seli u srpsku prestonicu gde će Partizan 2. maja u grotlu Beogradske arene ugostiti kraljevski klub. U slučaju trijumfa, crno-beli će izboriti plasman na Fajnal-for Evrolige koji čekaju od 2010. godine.
Serhio Ljulj - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
SPORT
Lažno „preuzimanje odgovornosti“ i pokušaj deljenja krivice; Panter: Ja nisam započeo ništa!
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
SPORT
Realov divljak na stubu srama – žestoke reakcije zbog rvačkog zahvata /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala